Kabataş'taki kadının avukatından açıklama

Kabataş'ta başörtülü kadın ve bebeğiyle ilgili dün ortaya çıkan görüntüler sonrası, o kadının avukatı açıklama yaptı.

Kabataş'taki kadının avukatından açıklama
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.02.2014 - 14:38

Yayınlanan "o" görüntülerin ardından Z.D.'nin avukatı Kayapınar'dan "kamera kayıtları da mobese kamerası kaydı olmayıp bu nedenle net ve belirgin görüntüler içermemektedir." açıklaması geldi.

Avukatı ayrıca Adli Tıp raporuna göre; Develioğlu'nun darp edildiğinin tespit edildiğini açıkladı.

Avukat Abdurrahman Kayapınar, yaptığı yazılı açıklamada, "Mu¨vekkilim Zehra Develiogˆlu’nun magˆduru oldugˆu olayla ilgili olarak bazı basın yayın organları tarafından yayınlanan go¨ru¨ntu¨ler ve bu go¨ru¨ntu¨lere dayanılarak hazırlanan haberler nedeniyle kamuoyunun dogˆru bilgilendirilmesi amacıyla ac¸ıklama yapma zarureti dogˆmus¸tur" ifadelerini kullandı.

Zehra Develiogˆlu'nun 1 Haziran 2013 tarihinde c¸ocugˆu ile birlikte bulundugˆu esnada, bir grubun so¨zlu¨ ve fiili saldırısına ugˆradığını ve bu nedenle I·stanbul Cumhuriyet Bas¸savcılıgˆına mu¨racaatla s¸ikayetc¸i olduğunu hatırlatan Kayapınar, bu olaya ilişkin sorus¸turmanın bas¸latıldığını ve sorus¸turmanın halen devam ettiğini hatırlattı.

ADLİ TIP RAPORU'NA GÖRE DARP EDİLMİŞTİR

Müvekkili Develioğlu'nun, s¸ikayeti u¨zerine İstanbul Adli Tıp S¸ubee Mu¨du¨rlu¨gˆu¨'ne sevk edildiğini ve burada du¨zenlenen doktor raporuna göre, Develioğlu ve c¸ocugˆunun darp edilmis¸ oldugˆunun tespit edildiğini aktaran Kayapınar, şunları söyledi:

"Olayla ilgili yu¨ru¨tu¨len sorus¸turma as¸amasında, olayın meydana geldigˆi bo¨lgede bulunan bir kısım MOBESE kameralarının tahrip edildigˆi, tahrip edilmeyen kısmının ise olay yerini kaydetmedigˆi tespit edilmis¸tir. Bu itibarla olay yerine ait net, tes¸hise mu¨sait go¨ru¨ntu¨lere ulas¸ılamamıs¸tır. Basında yayınlanan kamera kayıtları da MOBESE kamerası kaydı olmayıp, bu nedenle net ve belirgin go¨ru¨ntu¨ler ic¸ermemektedir. Basın yayın organları tarafından, mu¨vekkilime ait olmayan bir kısım beyanlar esas alınarak, go¨ru¨ntu¨lerin bu beyanları desteklemedigˆi iddia edilmekte, mu¨vekkilin etrafında kalabalık bir grup tarafından toplanılmıs¸ olması o¨nemsiz bir olay gibi go¨sterilmekte, go¨ru¨ntu¨lerin net ve belirgin olmamasından da istifade edilmek suretiyle, mu¨vekkilimin gerc¸ek dıs¸ı beyanda bulundugˆu yo¨nu¨nde bir algı olus¸turulmaya c¸alıs¸ılmaktadır. Aynı s¸ekilde, mu¨vekkilimin darp edildigˆi, doktor raporu ile tespit edilmis¸ oldugˆu halde, raporda bulunmayan bir kısım hususlar varmıs¸ gibi ifade edilerek, mu¨vekkilimin ve c¸ocugˆunun darp edilmis¸ oldugˆu gerc¸egˆi gizlenmeye c¸alıs¸ılmaktadır.

Henu¨z devam etmekte olan bir sorus¸turma ile ilgili olarak, sorus¸turmanın gizliligˆi ilkesi hic¸e sayılmak suretiyle, basında yer alan, mu¨vekkilime yo¨nelik bu nevi suc¸lama ve ithamlar, yas¸amıs¸ oldugˆu acının katbekat artmasına neden olmaktadır."

GERÇEKLER ORTAYA ÇIKACAK

Avukat Kayapınar, so¨z konusu olay nedeniyle yu¨ru¨tu¨lmekte olan sorus¸turma sonucunda gerc¸eklerin ortaya c¸ıkacagˆı ve olayın faillerinin tespit edilecegˆi inancında olduğunu belirterek, "Sorus¸turmanın sagˆlıklı bir s¸ekilde neticelenmesi ve magˆdurun yas¸amıs¸ oldugˆu acının daha fazla artmaması ic¸in, gerekli hassasiyetin go¨sterilmesini bekliyor, bu su¨rec¸te sorus¸turmanın gizliligˆini ihlal eden, mu¨vekkilimin kis¸ilik haklarını ihlal eden kis¸iler hakkında yasal yollara mu¨racaat edilecegˆini, kamuoyuna saygıyla arz ediyoruz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler