Judoda Başkan Huysuz'dan madalya sözü

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, "Tokyo'da 4 sporcumuz madalyaya çok yakın, inşallah Tokyo'da madalya alıp hem 20 yıllık hasretimizi dindirmek hem de gerçekten Türk judosunun geldiği noktayı dünyaya göstermek istiyoruz." dedi

Judoda Başkan Huysuz'dan madalya sözü
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 21.01.2020 - 17:37

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, "Tokyo'da 4 sporcumuz madalyaya çok yakın, inşallah Tokyo'da madalya alıp hem 20 yıllık hasretimizi dindirmek hem de gerçekten Türk judosunun geldiği noktayı dünyaya göstermek istiyoruz." dedi.

Sezer Huysuz,  yaptığı açıklamada, Türk judosu adına geçen yıl uluslararası faaliyetlerde 193 madalya kazandıklarını, bu madalyalardan 3'ünün takım müsabakalarından geldiğini söyledi.

Judoda geçen yıl ümit milli sporcuların yüz akı olduğunu dile getiren Huysuz, "Ümit milliler, tarihinde ilk defa takım halinde Avrupa şampiyonu, Avrupa Gençlik Oyunları Festivali (EYOF) şampiyonu ve dünya üçüncüsü oldu. Ümit millilerimiz, geçen sene ferdi kategoride 2 altın, bir gümüş, 2 de bronz madalya kazandı. Avrupa Şampiyonası'nda aynı şekilde, EYOF'ta da 5 altın madalya kazandı. Tarihin en güzel potansiyelini yakaladığımız bir dönem oldu." diye konuştu.

2024 ve 2028'in altyapısını çok güzel bir şekilde oluşturduklarını vurgulayan Huysuz, şöyle devam etti:

"Göreve geldiğim 3 yılda altyapıya iyi çalıştık. Devletimizin Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) gerçekten en büyük kazancımız oldu. Orada yetişen çocuklar, şu anda verimini vermeye başladı. Herkes hemen 4 yılda olimpiyat şampiyonu çıkmayacağını anlamış oldu, en az 8-12 yıllık bir çalışmayla bunlar olacak. 2024'te hem TOHM projeleri hem de federasyonların koordineli çalışmalarıyla bu çocukların madalya alması, olimpiyatlara katılması daha kolay olacak. Biz 2019'u projelerimizle de çok güzel kapattık. Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlığımız ile çok güzel projeler elde ettik; 122 bin lisanlı sporcumuz var, bunun 22 bini aktif."


Huysuz, Diyarbakır Valiliği ile judo için güzel bir proje yaptıklarını belirterek, "Diyarbakırlı 21 bin çocuğa judoyu öğreteceğiz. Buradan da hem spor kültürünü oluşturacağız hem de yetenekli judocuları alıp taramış olacağız." ifadelerini kullandı.