Japonya'nın Beethoven'ı sahte çıktı

Japonya'nın Beethoven'ı olarak nitelen Mamoru Samuragochi, 1996'dan beri eserlerini başka müzisyenlere para karşılığı bestelettiğini itiraf etti.

Yayınlanma: 06.02.2014 - 10:24
Abone Ol google-news


Samuragochi’nin resmi internet sitesinde 4 yaşında piyano çalmayı öğrendiği, 10 yaşına geldiğinde ise Beethoven ve Bach’a ait eserleri çalabildiği yer alıyor ve 35 yaşında işitme yetisini tamamen yitiren sanatçı yaptığı basın açıklamasında son 20 yıldır yayınlanan eserlerinin başkaları tarafından bestelendiğini açıkladı.

‘Japonya’nın Beethoven’ı' olarak anılan Mamoru Samuragochi,1996 yılından bu yana piyasaya sürülen eserlerini başka müzisyenlere para vererek bestelettirdiğini itiraf etti.Ancak bu müzisyenlerin isimleri belirtilmedi.
“Hiroshima Symphony No 1” adlı, Hiroşima’da yaşananlardan etkilenerek bestelediğini söylediği eseriyle 2003 yılında Japonya çapında üne kavuşan 50 yaşındaki sanatçı, “Resident Evil” ve “Onimusha” gibi video oyunları için de besteler yapmıştı. Eserlerini başkalarına bestelettiğini itiraf eden sanatçının avukatı yaptığı açıklamada, sanatçının çok üzgün olduğunu belirterek, “Kendini affettirmesi için söyleyebilecek bir şey olmadığını biliyor. Düşüncelerini açıklayamayacak kadar kötü durumda” dedi.

Japon buz patenci Daisuke Takahashi'nin Soçi'de düzenlecek 22. Kış Olimpiyatlarına Samuragochi'nin bestelemiş olduğu eserlerinden birini seçerek  katılmayı planlıyordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler