Japon yetkililerden vatandaşlara lunapark uyarısı: Çığlığınızı içinize atın

Japonya'da Koronavirüs'ün yayılmasını önleme amacıyla lunaparklardaki dönme dolaplar ve trenlere binenlere "Çığlık atmayın" uyarısı yapıldı.

Yayınlanma: 09.07.2020 - 14:02
Japon yetkililerden vatandaşlara lunapark uyarısı: Çığlığınızı içinize atın
Abone Ol google-news

Tokyo'da yeni önlemlerle 1 Haziran'da açılan Fuji-Q Highland adlı lunaparkta eğlence sessiz yapılacak. Lunaparkı ziyaret edenlere bağırmamaları ve çığlık atmamaları tavsiye ediliyor.

Bazı müşteriler, dönme dolaplarda ve trenlerde çığlık atmamanın mümkün olmadığını söylüyor, özellikle de yaklaşık iki kilometrelik Fujiyama treninde. Tren saatte 130km hıza ulaşıyor ve bir aşamasında 70 metre birden iniyor.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Park, resmi YouTube sayfasından nasıl sessiz eğlenilebileceğini ve sessizce trene binilebileceğini gösteren bir video yayınladı. Fujiyama'nın iki yönetici, uygulamaya karşı çıkanlar için lunaparkta yayınladıkları video mesajda "Çığlığınızı içinizden atın" dedi.

Japonya'da futbol maçlarına da sınırlı sayıda seyirdi alınıyor ve takımlarını tezahürat yapmadan, alkışlamadan ve kaşkollarını sallamadan desteklemeleri isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler