Jane Campion jüri başkanı

67. Cannes Film Festivali’nin seçici kurul başkanı Yeni Zelandalı yönetmen Jane Champion oldu.

Jane Campion jüri başkanı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.01.2014 - 09:56

14-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek 67. Cannes Film Festivali’nin seçici kurul başkanlığını Yeni Zelandalı yönetmen, yapımcı ve senaryo yazarı Jane Campion üstlenecek.

Cannes Film Festivali’nden yapılan açıklamada, seçici kurula geçen yıl Steven Spielberg’in başkanlık yapmasından sonra, bu yıl da bir başka sinema efsanesinin, Jane Campion’ın başkanlık yapacağı belirtildi.

1993 yılında “Piyano” adlı yapıtıyla Altın Palmiye’yi kazanan Campion, aynı zamanda Cannes Film Festivali’nde büyük ödüle değer görülen tek kadın yönetmen. Campion, 1986’da da “Kabuk” adlı yapıtıyla Kısa Film Altın Palmiyesi’ni kazanmıştı. Campion’ın “Piyano” adlı filmi Cannes’da Holly Hunter’a da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getirmişti.

Campion, “Piyano” filmiyle, En İyi Yönetmen Oscar’ına da aday gösterilmiş, ama ancak En İyi Senaryo Oscar’ını alabilmişti. Cannes’da daha önce Altın Palmiye seçici kuruluna başkanlık yapmış kadın sanatçılar arasında. Michèle Morgan, Jeanne Moreau, Françoise Sagan, Isabelle Adjani, Liv Ullmann ve Isabelle Huppert yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon