İzmir Müftülüğü'nden 'camiden müzik yayını' açıklaması: İddalar doğru değil

İzmir Müftülüğü, Karşıyaka ilçesinde Örnekköy Mahallesi TOKİ Konutları'nda bir cami hoparlöründen gece 03.40'te müzik çalındığı iddalarının doğru olmadığını açıkladı.

Yayınlanma: 08.07.2020 - 14:06
İzmir Müftülüğü'nden 'camiden müzik yayını' açıklaması: İddalar doğru değil
Abone Ol google-news

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde Örnekköy Mahallesi TOKİ Konutları'nda bir camiiden gece 03.40 sularında şarkı çalındığı öne sürüldü. Konuya ilişkin sosyal medyada paylaşılan video kısa sürede yayılarak gündem oldu. Cumhuriyet'e konuşan İzmir Müftülüğü yetkilisi, iddanın doğru olmadığını, söz konusu camide herhangi bir müzik yayını yapılmadığını belirtti.

Müftülüğün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada ise şöyle denildi: 

“Bu gece 03.40 sularında İlimiz Karşıyaka ilçesindeki bir camimizin hoparlörlerinden ezan dışında bir yayın yapıldığına ilişkin sesli görüntüler bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılmıştır. İlimiz genelinde Merkezi ezan sisteminin tamamen kapalı olması sebebiyle böyle bir vakanın yaşanması mümkün değldir -Yapılan inceleme neticesinde de cami civarında bazı gençlerin araçlarıyla dolaşırken yüksek sesle bahse konu müzik yayınını yaptıkları tesbit edilmiştir. Netice itibariyle Olayın camimizle bir ilgisi bulunmamaktadır.”

NE OLMUŞTU?

İzmir’deki camilerden önce "Çav Bella" ardında da Selda Bağcan’ın ‘Yuh yuh’ şarkısının çalması ülke gündemine gelmişti. Siyasetçilerin 'provokasyon' diyerek kınadığı olay sonrasında Banu Özdemir isimli bir kişi söz konusu videoyu paylaştığı için tutuklanmış, daha sonra serbset bırakılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler