İyi ki varsın fuar

TÜYAP ve Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen 36. İstanbul Kitap Fuarı bugün kapılarını açıyor. Fuarın bu yılki teması ‘İyi ki Varsın Edebiyat’.

İyi ki varsın fuar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 03.11.2017 - 22:19

 

Ana teması “İyi ki Varsın Edebiyat” olarak belirlenen, 850 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı 36. İstanbul Kitap Fuarı’nda; söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuklara yönelik olanlarloa birlikte 300’den fazla etkinlik ve yüzlerce imza günü yer alacak. Geçen yıl toplam 621 bin ziyaretçinin gezdiği fuar 12 Kasım’a dek açık kalacak ve yeni yayınları, yazar - okur buluşmaları ve sürpriz etkinlikleriyle 9 gün boyunca İstanbul’da kitapların egemenliği yaşanacak.

Onur yazarı Ayla Kutlu

Fuarın bu yılki onur yazarı olan Ayla Kutlu için bir dizi etkinlik düzenlenecek Beylikdüzü’nde. Bunların ilki bugün saat 15.15’te başlayacak olan ve TÜYAP, Bilgi Yayınevi, ÇYDD ve Mülkiyeliler Birliği tarafından düzenlenen “İnsan, Kadın, Yazar Olarak Ayla Kutlu” başlıklı panel olacak. İsa Küçük, Berat Alanyalı ve Zafer Kutlu’nun konuşmacı olarak katılacağı paneli İsmail Hakkı Karakelle yönetecek. Panelin ardından 17.30’dan itibaren Ayla Kutlu, Bilgi Yayınevi standında kitaplarını imzalayacak.

Fuarın yenileri

Her yıl olduğu gibi yine birçok yayınevi fuarla birlikte okurlara sunacağı yeni kitaplarla gelecek Beylikdüzü’ne. Bu yeni ve iddialı kitaplar arasında Murat Gülsoy’un yeni romanı “Öyle Güzel Bir Yer ki” (Can Yayınları), Hasan Ali Toptaş’ın öykü seçkisi “Gecenin Gecesi” (Everest), Hakan Bıçakcı’nın son romanı “Uyku Sersemi” (İletişim), Fazıl Hüsnü Dağlarca’nın daha önce kitaplarına girmemiş şiirlerinden oluşan “Yaşamamalarda” (Yapı Kredi Yayınları), Enis Batur’un anti- romanı “Göl Yazı - Çapraz İlişkiler Kafesi” (Sel Yayıncılık), Selçuk Altun’un yeni romanı “Ardıç Ağacının Altında” (İş Bankası Kültür Yayınları), Ayşe Kulin imzalı “Kördüğüm” (Everest) ilk göze çarpanlar. Edebiyat dışı kitaplarda ise Ercan Kesal’ın kendisiyle yapılmış söyleşileri topladığı “Aslında” (İletişim), yönetmen Onur Ünlü ile Alper Kırklar’ın yaptığı “Bir Sürü Endişe” başlıklı söyleşi (Sel Yayıncılık), gazetimiz yazarı Tayfun Atay’ın “Görünüyorum O Halde Varım” başlıklı incelemesi (Can Yayınları), Sabahattin Önkibar imzalı “Asena - Meral Akşener’in Dünü Bugünü” (Kırmızı Kedi), İsmail Saymaz’ın son kitabı “Türkiye’de IŞİD” (İletişim), Levent Gültekin imzalı “Onurlu Çıkış” (Doğan Kitap) ve Nâzım Hikmet Vakfı işbirliğiyle hazırlanan Tarık Akan kitabı “Ülkemin Güzel Yüzü” bu yıl öne çıkacaklar arasında.

Kore: İpek Yolu’nun İki Ucu

Kitap Fuarı’nın Onur Konuğu olan Kore “İpek Yolu’nun iki Ucu: Türkiye ve Kore” temasıyla bu sene 60. yılını kutladığımız iki ülke ilişkilerine referans vererek 252 metrekarelik standında ülke yayıncılığını ve kültürünü tanıtacak. Kitapları Koreceden Türkçeye çevrilmiş ve çevrilmek üzere olan yazarlar İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla buluşacak. Etkinlikler kapsamında Gri Kardan Adam’ın yazarı Ch’oe Yun ve Kim Ae-ran, Martı Yayınları’ndan çıkan Başka Topraklarda Rüzgâr Sert Eser’in yazarı Son Hong-gyu, Lee Seong-Bok, Chun Yang Hee ve Doğan Egmont Yayınları’ndan çıkan Gümüş Somon’un Büyük Yolculuğu’nun yazarı Ahn Do-hyun etkinliklerde; Erciyes Üniversitesi tarafından şiirleri Türkçeye çevrilen şairler Chun Yang-hee ve Lee Seong ise şiir dinletisinde Türkiye’den okurlarla buluşacak.

Yabancı yazarlar

İstanbul Kitap Fuarı bu yıl yurtdışından 18 uluslararası yazar ve konuğu ağırlıyor olacak. Bu kapsamda; Fidel Castro’nun son günlerine kadar yanında olan yazar Fabián Escalante Font ve gazeteci-yazar eşi Teresita Candia Ferreyra (Küba), Kolombiya’nın önemli yazarlarından Carlos Granes, çocuk kitapları yazarı Margriet Ruurs (Hollanda), Dmitry Glukhovsky (Rusya) konuk yazarlar arasında. Polisiye edebiyatın önemli ismi İrlandalı yazar Glenn Meade ve Antik Yunan tragedyalarının yaşayan efsanesi olarak bilinen ve kurucusu olduğu Attis tiyatrosunun deneyimlerini paylaşmak üzere fuara katılacak olan Theodoros Terzopoulos da dikkat çeken isimler arasında.

PrIx VoltaIre’in ardından

Geçen yıl 35. İstanbul Kitap Fuarı sırasında tutuklu olarak cezaevinde bulunan gazetemiz kitap eki yayın yönetmeni Turhan Günay için çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, yazar ve yayıncılar Cumhuriyet Kitap’ın standında dayanışma nöbetleri tutmuştu. Cezaevindeyken prestijli Voltaire Ödülü’ne layık bulunan Turhan Günay bu yıl fuarda ve bugün de okurların karşısında olacak. Saat 14.00’te Karadeniz Salonu’nda başlayacak olan “Prix Voltaire’in Ardından Türkiye’de ve Dünyada Yayınlama Özgürlüğü” başlıklı panelde konuşacak olan Günay’a Kristenn Einarsson, Müge Sökmen ve Cavit Nacitarhan eşlik edecek.

FUARDA BUGÜN

MARMARA SALONU 14.00- 15.00 Ödül Töreni: “Everest Yayınları İlk Roman Ödül Töreni” - Konuşmacılar: Semih Gümüş, Nazlı Eray, H. Ali Toptaş, Ayhan Koç. Düzenleyen: Everest Yay. 

INTEREXPO SALONU 14.00- 15.00 Söyleşi: “Lozan” - Konuşmacı: İlker Başbuğ, düzenleyen: Büyükçekmece Bel.-Kırmızı Kedi Yay. 16.30- 17.30 Söyleşi: “İslamda Sosyal Değişim ve Kapitalizm” - Konuşmacı: İhsan Eliaçık, düzenleyen: Doğu Kitabevi.

HEYBELİADA SALONU 13.00- 13.45 Söyleşi: “Adalet mi, Direniş mi? - Felsefedeki Adalet ve Tarihte Direnen Özneler” - Konuşmacı: Yıldız Silier, düzenleyen: Yordam Kitap 16.30- 17.30 Söyleşi: “Meşhuriyet Çağı ve Türkiye” - Konuşmacılar: Tayfun Atay, Melis Alphan, düzenleyen: Can Yay.

BÜYÜKADA SALONU 16.30- 17.30 Söyleşi: “15 Temmuz Anayasası ve 2019 Seçimlerinde Ne Yapacağız?” - Konuşmacı: İbrahim Kaboğlu, düzenleyen: Tekin Yay. 

KINALIADA SALONU 13.30- 14.30 Söyleşi: “Ahlaksal Politika: Bir Olanak mı, Yoksa Çelişkili Bir Deyiş mi?” - Konuşmacılar: İoanna Kuçuradi, Ali Vahit Turhan, Ahu Tuncel Önkal, Muttalip Özcan. Düzenleyen: Türkiye Felsefe Kurumu. (14.45-15.45) Söyleşi: “Ödüllendirilen Edebiyat” - Konuşmacılar: Oya Baydar, Hakan Günday, Asuman Kafaoğlu-Büke. Düzenleyen: NDS’liler Dern.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon