İ.Ü.'de skandal: Ses kayıtları yayınlanmasın diye koridordaki prizleri söktüler!

İstanbul Üniversitesi Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi Toplumcu Hukukçular Kulübü Hukuk Fakültesi koridorunda Türkiye ve dünyanın gündemine oturan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasındaki telefon görüşmeleri kayıtlarını tüm gün yayınlayınca rektör çareyi prizleri söktürmekte buldu.

İ.Ü.'de skandal: Ses kayıtları yayınlanmasın diye koridordaki prizleri söktüler!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 26.02.2014 - 15:06

 

İstanbul Üniversitesi Fikir Kulüpleri Federasyonu üyesi Toplumcu Hukukçular Kulübü Hukuk Fakültesi koridorunda Türkiye ve dünyanın gündemine oturan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasındaki telefon görüşmeleri kayıtlarını tüm gün yayınladı. Kayıtların yayınlanması üniversite öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. İstanbul Üniversitesi Rektörü Yunus Söylet -Başbakan Erdoğan'ın doktoru- kayıtların ilgi görmesi ve tüm gün okulda yayınlanmasından bir hayli rahatsız olmuş olacak ki dün gece twitter hesabından öğrencileri açıkça tehdit etti. Söylet, "İÜ' de Hukuk Fakültesinde derste bazı ses kayıtlarının dinletilmesi haberi kesinlikle doğru değildir. Hukuk Fakültesinin bir öğrenci kulubünün etkinliğinde böyle bir yayının söz konusu olduğu ve dekanlığın inceleme başlattığı öğrenilmiştir" dedi. Öğrenciler ise “#AloYunus” hashtagi ile Yunus Söylet'e yanıt verdiler.

 

 

 

Öğrenciler bu sabah ise okula gittiklerinde ise hukuk koridorunda bulunan dün ses kayıtlarını yayınlamak için kullandıkları priz ve kaboloların üniversite yönetiminin tarafından söküldüğünü gördü. Üniversite yönetiminin ses kayıtlarının yayınlanmasını engellemek için prizleri sökmesi okulda bir hayli tepki gördü.

Hukuksuzlukların, yolsuzlukların ve hırsızlıkların art arda ortaya çıkmasının ardından, sosyal medyada ve sokaklarda, en çok gençlerin mizah anlayışlarıyla duruma karşı çıktığı biliniyor. Kayıtların yayınlanması sonrasında halk Türkiye'nin dört bir yanında hükümeti istifaya çağıran eylemler yaptı. soL portalın haberine göre; kayıtların ardından hükümetin hiç bir meşruluğunun kalmadığı ifade edilirken, üniversite yönetiminin tüm yetkilerini hükümeti korumak için seferber etmesi dikkat çekti.

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üniversite yönetiminin tehditlerine ve tavrına karşı “Telaşa Gerek Yok Hocam” başlıklı açıklama yayınladı:

“Telaşa Gerek Yok Hocam

Üzerinin örtülmesi adına türlü hukuksuzlukların uygulandığı yolsuzluk delillerine dün itibari ile bir yenisi daha eklendi. FKF’liler, basının uyguladığı sansüre karşı birçok üniversitede, başçalanın bu utanç verici kayıtlarını yayımladı. Hukuk fakültesi öğrencileri olarak bizde yıllardır üniversitemize sokmadığımız bu sesin fakülte koridorlarında duyulmasını sağladık. Her yere saçılan bu pislik hukuk fakültesinde de duyulsun, unutulmasın, kanıksanmasın istedik.

Medyadan, yargıya, polis teşkilatından, MİT’e kadar her noktaya emirler yağdıran o ses üniversitemize de “Alo” demiş olacak ki Rektörümüz telaşlanmış. Önce “İÜ' de Hukuk Fakültesinde derste bazı ses kayıtlarının dinletilmesi haberi kesinlikle doğru değildir “ yazdı twittera. Ardından da “Hukuk Fakültesinin bir öğrenci kulübünün etkinliğinde böyle bir yayının söz konusu olduğu ve dekanlığın inceleme başlattığı öğrenilmiştir” diyerek yüreklere su serpti! Hukuk fakültesinde hukuku hatırlatmak isteyen öğrenciler tez cezalandırılacaktı!

Her gün bas bas bağırışını duymaktan bıktığımız diktatörün sesini duymayı bizler de istemiyoruz. Okulumuza ve rektörümüze biraz daha rahatsızlık vereceğiz.

Kimse görmezden gelemesin, herkes her şeyin farkına varsın diye.

Yıllardır üniversiteye sokmak istedikleri bu sesi kendileri yasaklamak zorunda kalsın diye

Fikir Kulüpleri Federasyonu”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon