İşte o tutanak... TIR'da 'Devlet Sırrı' masalı

Araç içinde MİT personeli oldukları söyleyenler TIR'daki malzemelerin Devlet Sırrı niteliğinde olduğunu ve bu nedenle araçta arama yapılamayacağını belirtti.

Yayınlanma: 02.01.2014 - 18:26
Abone Ol google-news

Hatay’da durdurulan ve içinde mühimmat olduğu ileri sürülen TIR ile ilgili ilginç iddialar ortaya çıkıyor

Hatay'ın Kırıkhan İlçesi'nde ihbar üzerine durdurulan TIR'da, gıda malzemelerinin arasında çok sayıda roket ve mühimmat bulunduğu, 3 kişinin gözaltına alındığı ileri sürüldü.

Ala'dan TIR için gazetecilere ilk fırça

İşte Vali'nin TIR talimatı!

'Vali o TIR'ı aratmadı'

Yardım TIR'ında silah

Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na gelen ihbarı değerlendiren jandarma ekiplerinin durdurduğu bir yardım TIR'ında silah ve mühimmat bulunduğu öne sürüldü.

İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı), dün gece ortaya atılan bu iddia ile ilgili olarak jet bir açıklama yaparak TIR'ın İHH ile alakası olduğu iddialarını kesin bir dille reddetti.

Bu arada olayla ilgili 3 kişinin gözaltına alındığı iddia edildi.

Peki olay nasıl ortaya çıktı ve bugün ne gelişmeler yaşandı...

'MİT GÖREVLİSİ ARAMA YAPTIRMADI'

Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na bugün öğle saatlerinde yapılan ihbar üzerine, bir yardım kuruluşuna ait olduğu ileri sürülen TIR, Kırıkhan İlçesi Güzelce Jandarma Karakolu yakınlarında durduruldu. TIR'da bulunan ve kendisinin MİT görevlisi olduğunu söyleyen kişi, iddiaya göre TIR'ı aratmak istemedi. Buna karşın kontrolden geçirilen TIR'da, gıda maddeleri arasında gizlenen roket başlıkları ile silah ve mühimmat bulunduğu iddia edildi.
Silah ve mühimmata el konulup konulmadığı öğrenilemezken, tutanak tutulduktan sonra TIR'ın saat 21.00 sıralarında Kilis yönüne yoluna devam ettiği belirtildi.

İHH'DAN AÇIKLAMA GELDİ

İHH’nın merkezine de bölgedeki ekiplerine de böyle bir yardım gönderildiğine dair bir bilgi olmadığı gibi, bölge ekiplerimiz Kırıkhan Jandarma birimine giderek olay yerinde İHH ile alakalı herhangi bir aracın söz konusu olmadığını teyit etmiştir. Hatay İl Jandarma Komutanlığı avukatlarımıza İHH ile ilgili bir bilgi olmadığını bildirmiştir.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Efkan Âlâ, bugün TBMM'de yemin ettikten sonra TIR'la ilgili açıklama yaptı. Âlâ, "Orada Türkmenler var. TIR'da Türkmenlere giden yardımlar var. Herkes işini bilecek. Siz içini biliyor musunuz?" dedi.

CHP'DEN ŞAŞIRTAN İDDİA

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Hatay'da durdurulan TIR'la ilgili, "TIR'ın aranıp aranmayacağı konusunda görevlendirilen Cumhuriyet savcısıyla MİT mensupları arasında tartışma çıktığı, bunun üzerine Hatay Valiliği'nin yazılı talimatıyla TIR'ın aranmasının, incelenmesinin önlendiği ve TIR'ın MİT mensupları tarafından alınıp götürüldüğü yönünde bilgi alınmıştır" dedi.

SAVCIYLA MİT ELEMANLARI TARTIŞTI
Eryılmaz, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl ile Antakya Gazeteciler Cemiyeti'ndeki (AGC) açıklamasında, Kırıkhan'da silah yüklü iddiasıyla bir TIR'ın jandarma tarafından durdurulduğunu belirterek, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığının görevlendirdiği özel yetkili Cumhuriyet savcısının olay yerine gelerek TIR'ı incelemek istediğini, aracın içerisinde bulunan ve kendilerini devlet görevlisi olarak tanıtan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) elemanlarının savcının TIR'ın incelenmesi talebine karşı çıkarak aramaya engel olduğunu iddia etti.

Arama konusunda savcıyla MİT mensupları arasında tartışma çıktığı, bunun üzerine Hatay Valiliğinin yazılı talimatıyla TIR'ın aranmasının önlendiği ve TIR'ın MİT mensupları tarafından alınıp götürüldüğü yönünde bilgiler alındığını ileri süren Eryılmaz, TIR'ın, Hatay Valiliğinin yazılı talimatı üzerine jandarmanın, görevlendirilen Cumhuriyet savcısına herhangi bir işlem yapılamayacağını ifade ettiğini kaydetti.

"İKTİDARIN MÜDAHALESİ VAR"
Silah yüklü olduğu iddia edilen TIR'ın incelenmesi ve el konulmasına siyasi iktidarın müdahalesi olduğunu savunan Eryılmaz, "Valilik makamı, TIR'ın yazılı talimat göndererek silah yüklü olduğu iddia edilen TIR'ın MİT mensuplarınca oradan uzaklaştırılmasına imkan sağlanmıştır" görüşünü öne sürdü.

DEVLET SIRRI DEDİLER ARATMADILAR

Bugün Radikal gazetesi olay yeri ve görgü tanıklarıyla ilgili tutanağı yayınladı. Tutanağa göre; 'devlet sırrı' ifadesi kullanılarak TIR'ın aranması engellendi.

İşte o tutanak belgeleri:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler