İşte 2013'te ABD'nin en hayırsever kişisi

Facebook FB -1.21% 'un kurucusu Mark Zuckerberg 2013'te yaptığı yaklaşık 1 milyar dolarlık bağış ile ABD'de hayır işlerine en fazla bağışta bulunan kişisi oldu.

İşte 2013'te ABD'nin en hayırsever kişisi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 11.02.2014 - 16:13

24/7 Wall St. internet sitesinin 2013'te ABD'nin en büyük vakıflarının sıralandığı Chronicle of Philanthropy listesinden yaptığı alıntıya göre Zuckerberg ve eşinin bu bağışlarından en fazla yararı gören kurum ise Silicon Valley Cemiyet Vakfı oldu.

Silicon Valley organizasyonu misyonunu şu ifadelerle özetliyor:

"Bölgemizde ortaya çıkmakta olan zorlukları belirleyerek vizyoner cemiyet liderliği yapıyoruz. Bağış toplayan programlar, araştırmalar ve sorun çözücülerden oluşan farklı grupları bir araya getiren çabalarımız ile bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Kamu yararını güçlendirmeyi amaçlayan bir hayırsever camia kuruyor ve bu camiaya güç veriyoruz."

Chronicle listesinde en fazla hayır işi yapanların bazıları ise şunlar: Nike' NKE -0.03% ın kurucusu Phil Knight, Michael Bloomberg, Qualcomm QCOM +0.37% 'un ortak kurucusu Irwin Jacobs, Google' GOOG -0.38% ın ortak kurucusu Sergey Brin ve eBay EBAY -1.50% kurucusu Pierre Omidyar


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon