İstanbul'da 3 ilçede yangın

İstanbul'un Anadolu yakasında 3 ormanlık alanda çıkan yangına müdahale edildi. Pendik ve Sultanbeyli'deki yangınlar akşam saatlerinde söndürülürken, Tuzla'daki yangının sürdüğü öğrenildi.

Yayınlanma: 09.09.2015 - 20:55
Abone Ol google-news

Pendik’te ormanlık alanda yangın çıktı. Geniş bir alanda çıkan yangın itfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saatlik müdahalesinin ardından kontrol altına allındı.

Edinilen bilgiye göre, Pendik Kurtköy Mecidiye Mahallesi ormanlık alanında saat 17.30 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüdü. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Helikopterler ile havadan da müdahale ettiği yangının söndürme çalışmalarına çevredeki vatandaşlarda yoğun destek verdi. Mahalledeki gençlerin yangını söndürmek için alevlerin arasına girdikleri görüldü.

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın ekiplerin yaklaşık bir saatlik çalışmasının ardından kontrol altına alındı.

Yangının çıkış nedeni ne ilişkin soruşturma başlatıldı.

SULTANBEYLİ'DE KORKUTAN YANGIN

Sultanbeyli'deki ormanlık alanda saat 17.00 sıralarında çıkan yangın yaklaşık 3 saat sonra söndürüldü.

Sultanbeyli ile Pendik arasında kalan Kurnaköy Mahallesi Uzundere Mevkii'nde bulunan alanda ufak çapta otların tutuşmasıyla başlayan yangın kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına karadan müdahale etti. Vatandaşlar da alevleri ellerine aldıkları çalılarla söndürmeye çalıştı. Orman İşletmesi'ne ait helikopterler de havadan alevlere müdahale etti.

Yangın, yaklaşık 3 saat süren çalışmaların ardından söndürüldü. Ekipler soğutma çalışmalarına başladı.

TUZLA PİYADE OKULU'NDA 15 GÜN ARADAN SONRA İKİNCİ YANGIN

Tuzla Piyade Okulu'nun bulunduğu ağaçlık alanda 15 gün aradan sonra ikinci kez yangın çıktı. Alevlere havadan söndürme helikopterleri müdahale ediyor.

Yangın, saat 18.00 sıralarında otluk alanda başladı; kısa süre içinde ormanlık alana sıçradı. Küçük küçük alevler halinde dağınık alanda devam eden yangının olduğu bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve iş makinesi sevk edildi. Yangına havadan da bir söndürme helikopteri müdahale etti. Ancak havanın kararmasıyla alevlerle mücadele karadan devam etti. Ekipler yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

Aynı bölgede 25 Ağustos'ta da yangın çıkmış, çevreye yayılan yoğun duman ve alevlerin yaklaşması nedeniyle D-100 Karayolu'nun Edirne istikameti bir süre trafiğe kapatılmıştı. O yangında büyük çapta ormanlık alan kül olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler