İstanbul Kültür Sanat Platformu kuruluyor
Kentliler, İBB bünyesinde kültür sanat faaliyetlerine odaklanacak ve paydaşlar arasında koordinasyonu sağlayacak önemli bir platforma kavuşuyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin kültür sanat paydaşlarının katılımı ile yeni kurulacak İstanbul Kültür Sanat Platformu’nun içeriğinin belirlendiği bir çalıştay düzenledi.
Kentliler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde kültür sanat faaliyetlerine odaklanacak ve paydaşlar arasında koordinasyonu sağlayacak önemli bir platforma kavuşuyor. İBB Kültür Daire Başkanlığı, İstanbul Kültür ve Sanat Platformu’nu oluşturmak üzere Haliç Kongre Merkezi’nde bir oluşum çalıştayı düzenledi.
Çalıştayın sonunda kurulacak platformun İstanbul’un çokkültürlülüğüne uygun, kapsayıcı, tüm sanat disiplinlerini içeren, sürdürülebilir bir yapı olması kararı çıktı.
Çalıştaya; İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Akbank Sanat, Pera Müzesi, Contemporary Istanbul, Arter, Biletix, İstanbul Modern, Galata Perform, Salt Online UNIQ, Beşiktaş Kültür Merkezi, Pozitif gibi önde gelen sanat kurumlarından yöneticiler, Sinema Yazarları Derneği, İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, Türkiye Yayıncılar Birliği, AICA Sanat Eleştirmenleri Derneği gibi etkin sivil toplum kurumları; Rutkay Aziz, Ahmet Mümtaz Taylan, Demet Evgar, Harun Tekin, Yekta Kopan, Devrim Erbil, Süleyman Saim Tekcan, Feryal Öney gibi alanında değerli birçok sanatçı, koleksiyonerler, akademisyenler ile 100’e yakın kişi/kurum katıldı.
İstanbul’un huzurlu, güvenli, aydınlık, kültür sanatla yoğrulmuş bir gelecek beklentisinin ancak yeni nesil belediyecilik anlayışı ile mümkün olduğunu söyleyen İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı, “İstanbul’un kendi sesini kamu yönetimine duyurabilmesini ve birlikte üretimini önemsiyoruz.Yola ‘İstanbul Senin’ diyerek çıktık. İstanbul dinamik ve üretken bir şehir olduğu için, kentimizi en iyi şekilde yönetmek için katılımcı, demokratik ve tam bir işbirliği ile hareket etmek istiyoruz. Kimlikli, çağdaş, tutarlı bir kültür sanat politikası izlemek en temel hedefimiz” dedi.
İstanbul’un kamu ve özel sektörde gerçekleşen tüm kültür sanat faaliyetlerini www.kultursanat.istanbul adresinde birleştiren bir Kültür Sanat Ajandası oluşturduklarını, ayrıca kültür sanat etkinliklerini yılın on iki ayına yaymayı ve yeni tiyatro sahnelerinin açılacağının müjdesini verdi. Toplamda üç oturumdan oluşan çalıştayda ilk oturum, oluşturulacak olan platformun vizyon, misyon ve çalışma ilkelerinin ne olması gerektiğini; ikinci oturum platforma kimlerin üye olması ve platformun hangi organlardan oluşması gerektiğini; üçüncü oturum ise platformun İBB ile bağının nasıl olması gerektiği konuşularak tamamlandı.
Tartışmalarda platformun tüm sanat disiplinlerini içeren, yatay örgütlenen, yayınlar üreten, belediye ile kültür sanat camiası ve seyirci arasında diyaloğu kolaylaştıracak, sürdürülebilir bir yapı olması konularında ortaklaşıldı.
En Çok Okunan Haberler
- Zam oranı belli oldu: Hepsi artacak!
- Bahçeli'nin 'Öcalan' çağrısına ilk yanıt
- O marka listede: Hamburgerden 'at eti' çıktı
- İktidar harekete geçti
- Bahçeli’nin masasındaki kitapta ne yazıyor?
- Halk TV'ye 'Bahçeli', Arka Sokaklar'a 'tarikat' cezası
- İşte en yakın deprem riski olan yerler!
- Beşiktaş'ta Hasan Arat'tan istifa kararı!
- İşte Salim'in dere yatağındaki o anları!
- DEM Parti’den açıklama!