ISTAC 25 ayda 15 davaya baktı

En fazla Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ihtilaflar alan İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), faaliyete başlamasının üzerinden geçen 25 ayda 15 davaya baktığını duyurdu.

Yayınlanma: 06.02.2018 - 22:42
Abone Ol google-news

En fazla Ortadoğu ve Afrika ülkelerinden ihtilaflar alan İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), faaliyete başlamasının üzerinden geçen 25 ayda 15 davaya baktığını duyurdu. Baktıkları en düşük davanın 10 bin TL olduğunu söyleyen ISTAC Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ziya Akıncı, uluslararası tahkimin yarattığı ekonomik ve ticari potansiyelden Türkiye’nin de ISTAC ile pay almak istediğini ifade ederek, “Şu anda devam eden davalarımızdan bir tanesi 800 milyon TL civarında. İlk 2 yıl bütçemizi Başbakanlık karşılamıştı. Şimdi bizim dava trafiğimiz arttıkça, yurt dışına giden milyonlarca dolarlık dava harcaması Türkiye’de kalıyor” dedi.

Bugün en basit ticari davanın dahi 4-5 sene sürebildiğine dikkat çeken Akıncı, ISTAC kuralları gereğince yargılamanın 6 ayda bitmesi gerektiğini dile getirdi. Akıncı, Seri Tahkim yöntemi ile nispeten küçük uyuşmazlıklarda üç ay içerisinde nihai ve bağlayıcı karar verildiğini anlattı. Akıncı, “Tıpkı mahkeme kararı gibi ilamlı icra ile icra edilebilecek niteliğe sahip” diye konuştu. ISTAC ayrıca, 3. Havalimanında taraflar arasında çıkacak olan uyuşmazlıkları tahkim edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler