İşin içine Berkin'i de kattı!

Soma’da can kaybının 245’e yükseldiğini söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Onların kazandığı para benim kazandığım paradan daha helaldir. Zaman geçtikçe ümit etmediğimiz tablolarla karşılaşıyoruz. Belli bir işçi sayısına ulaşmayı temenni ediyoruz” dedi.

İşin içine Berkin'i de kattı!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.05.2014 - 18:55

Bakan Yıldız, saat 18.45 itibariyle yaptığı açıklamada hayatını kaybedenlerin sayısının 245 olduğunu söyledi.

Bakan Taner Yıldız, Soma'daki madende arama faaliyetlerinin devam ettiğini, 245 işçinin hayatını kaybettiğini, adli tıp işlemlerinin tamamlandığını, 160 işçinin de ailelerine tesliminin yapıldığın bildirdi.
 
Yıldız, hayatını kaybeden işçilerin önemli bir kısmının cenaze namazlarına müteakiben defnedildiğini belirtti.
 
Zamanın aleyhimize işlediğini tekrarlayan Taner Yıldız, "zaman geçtikçe istemediğimiz tablolarla karşılaşıyoruz. Amacımız kısa sürede daha fazla işçi kardeşimize ulaşmaktır" ifadelerini kullandı.

Bakan Yıldız, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?", "İnsanlar bile bile ölüme gönderildi", "Canlarımız içerde yatıyor" diye bağıran bazı madenci yakınlarıyla görüştü. Bir madenci yakınının, "15 yaşında bir çocuğu burada çalıştırdılar" şeklindeki serzenişine, "Bunu kim söylüyor, niye ıspatlanmıyor?" diye sordu.

Madenci yakınının "sosyal medyada yazıldı" ifadeleri üzerine Taner Yıldız, "Bu iddiayı ortaya atanlar ıspatlamakla mükelleftir. 15 yaşında bir çocuğun burada çalıştığını iddia edenler yalancının ve müfterinin tekidir. 15 yaşında çocuk kim ıspat etsinler. Burada 15 yaşında bir çocuk çalıştırıldıysa ben istifa ederim. Bu iddiayı ortaya atanlar ıspatlayamazsa ne yapacaklar" şeklinde sordu.
     

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon