Işıklar sönerken

PKK savaşı tırmandırıyor. AKP polis devletinin hazırlığını yapıyor. Halkın umutları tükeniyor. Terör saldırısında yaşamını yitirenlerin cenaze töreninde AKP’ye öfke vardı. Elvin Buğra Arslan’ın annesinin feryadı yürekleri dağladı; “Benim oğlumun katili bir tane vampir!”

Işıklar sönerken
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 15.03.2016 - 22:21
<video:498329>

Başkentin merkezinde sivillere yönelik yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitiren Zeynep Başak Gülsoy, Destina Peri Parlak, Elvin Buğra Arslan, Cemal Özdiker, Dorukan Yusuf Özdemir, Fehmi Çetinkaya ve Atakan Eray Özyol için Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine, yaşamını yitirenlerin yakınları, okul arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törendeki CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün yanı sıra bazı milletvekilleri de katıldı. Cenazeler, Karşıyaka Mezarlığı’nda kılınan öğle ve ikindi namazlarının ardından defnedildi.

Cenazede büyük öfke... 'Hükümet istifa' sloganları atıldı, Davutoğlu'nun çelengi ters çevrildi

‘Çok kötü bu dünya’

Babasını henüz anne karnındayken kaybeden Destina Peri Parlak’ın annesi törende isyan etti. Acılı anne kızının tabutuna sarılarak, “Babana gönderiyorum seni, baban bakacak sana bundan sonra. Kızım duy sesimi, kalk ne olur, ‘ben iyiyim’ de. Sensiz nasıl nefes alacağım. Çok kötü bu dünya, gel hadi ne olur, seni koynuma alayım” diye gözyaşı döktü, “Katilsiniz anaları ağlattınız, katilsiniz” diyerek isyan etti. Destina’nın annesi, bir sürü sonra acıya dayanamayarak bayıldı ve Destina’nın tabutunun başından uzaklaştırıldı. Arslan’ın yakını, “Bu çirkin politikanın kurbanı oldu bu çocuk. Bunu herkes biliyor. Kimse konuşmuyor. Ama bu çocuk, buradaki diğer patlamada ölenler bu çirkin politikanın kurbanı oldu” diye konuştu.

Annesi ise çocuğunun fotoğrafını kaldırarak, “Bakın gözlerindeki ışığa bakın oğlumun, benim oğlumun gözünün ışığını söndürdüler. Karanlıklarda kalacaklar, o kıvılcımı ben yakacağım” dedi. “Çekin çekin, benim oğlumun katili bir tane vampir, kana doymayan bir vampir” diye isyan eden acılı anne, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı.

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencilerinden Nurettin Can Çalkınsın’ın cenaze namazı Hacı Bayram Camii’nde okunmasının ardından birlikte can verdiği kız arkadaşı Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Başak Gülsoy’un yanına Karşıyaka’ya getirildi. Türk bayrağına sarılı tabutuna, beyaz duvak ve kırmızı karanfil konuldu. Ayakta durmakta zorlanan anne, kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Can ile Zeynep’in cenazeleri yanyana toprağa verildi.

Özel Matfen Temel Lisesi 12. sınıf öğrencisi Dorukhan Yusuf Özdemir’in tabutuna da basketbol genç takımında kaptanlığını yaptığı Altınel Spor Kulübü’nün forması konuldu.

Ozancan’a acı veda

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Ozancan Akkuş, özel derse gitmek için otobüs beklerken düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybetti. Gaziantep’teki cenazede Ozancan’ın tabutuna sarılan acılı baba Nuri Akkuş uzun süre ağladı. Acılı baba oğlunun tabutuna sarılarak, “Ah yavrum ah” diyerek ağıt yaktı. Anne Senem Akkuş da sinir krizi geçirdi. ODTÜ’lü Ozancan’ın cenazesi törenin ardından Asri Mezarlık’taki aile mezarlığına defnedildi.

‘Şehit olacağım dedin’

Karaciğer nakli beklerken Ankara’daki terör saldırısında yaşamını yitiren 16 yaşındaki Mehmet Emre Çakar, Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Karaköy’de gözyaşları içinde toprağa verildi. Oğlunun tabutuna sarılarak ağlayan anne Gülcan Çakar ise, “Yavrum bayraklara mı sardılar annem? Rüyalarını gördüler senin annem. Şehit olacağım annem dedin, bunu mu istedin yavrum? Hiç yakıştı mı annem bu tabutlarda buz gibi yatmak? Lanet olsun seni böyle yakanlara, bizi böyle yakanlara” dedi.

Maçta görevliydi

Ankara’da Gençlerbirliği-Galatasaray maçında görev yaptıktan sonra Kızılay’daki bombalı saldırıda şehit olan polis memuru, 42 yaşındaki Nevzat Alagöz, memleketi Iğdır’da cenaze töreni düzenlendi Şehidin amcası emekli albay ve eski PTT genel müdürü Nuri Alagöz, “Şehitler ölmez vatan bölünmez, diyoruz. Ama tedbir almamız lazım. Gerekirse toplu savaşa girmeliyiz” dedi. Şehit polis memuru Nevzat Alagöz’ün cenazesi, daha sonra yakınlarının gözyaşları arasında Karakoyunlu İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi.

'BEN ÖLEYDİM KARDEŞİM'

Ankara katliamı kurbanı üniversite öğrencisi Kerim Sağlam (23), memleketi Tokat’ta son yolculuğuna uğurlandı. Törende, oğlunun tabutunun başından ayrılmayan ve güçlükle ayakta durabilen anne Fatma Sağlam ile gencin ablaları Pınar ve Damla Sağlam tabuta sarıldı. Abla Damla Sağlam ise, “Ben öleydim kardeşim, ben öleydim” diyerek ağladı. Anne Fatma Sağlam, “Yavrum İtalya’ya gidecektin, mekânın cennet olsun yavrum” diye ağıtlar yaktı.

Doğum gününü göremedi

Ankara’da bombalı terör saldırısında yaşamı yitiren Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği son sınıf öğrencisi 24 yaşındaki Sümeyra Çakmak için memleketi Bayburt’un Konursu Mahallesi’nde cenaze töreni düzenlendi. Sınıf arkadaşları ve yakınları Sümeyra Çakmak’ın mezarı başında gözyaşı döktü. Baba Şahap Çakmak, “Öğretmen olmak istiyordu. 27 Mart kızımın doğum günüydü. Bu yıl küçük de olsa bir şeyler yapacaktım. Allah doğum gününde ona şehitlik verdi” dedi.

Kendisi öldü eşi yaralı

Ankara’daki saldırıda yaşamını yitiren evli ve 3 çocuk annesi 66 yaşındaki Ayşe Bilgilioğlu için dün Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı İğdecik köyünde tören düzenlendi. Kılınan cenaze namazının ardından Bilgilioğlu’nun cenazesi gözyaşları ve ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. Saldırıda yaralanan eşi Bahattin Bilgilioğlu’nun ise hayati tehlikeyi atlattığı ve tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Babasız büyümüştü

Vakıflar Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Oğuzhan Dura için dün memleketi Samsun’da Büyük Camii’de cenaze töreni düzenlendi. 3 yaşındayken babasını trafik kazasında, üniversite yıllarında annesini kanserden kaybeden Dura’nın cenazesinde dayısı ve yakınları gözyaşı döktü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler