İş Sanat’ta Frank P. Zimmermann ile Oda Müziği

Repertuarı ve müzikalitesiyle müzik otoritelerinin övgüyle bahsettiği Württemberg Oda Orkestrası, şef/keman Frank Peter Zimmerman ile Mozart’ın keman konçertolarını seslendirecek. Konser, 18 Şubat Salı, saat 20.00’de İş Sanat’ta.

İş Sanat’ta Frank P. Zimmermann ile Oda Müziği
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.02.2014 - 19:04
 
 
 
Yehudi Menuhin ve Nathan Milstein gibi başarılı isimlerle birçok kez bir araya gelen Zimmermann, BBC Müzik Dergisi tarafından gelmiş geçmiş en iyi keman virtüözleri arasında gösteriliyor. Konserlerinde ve tüm kayıtlarında Fritz Kreisler’dan yadigâr 1711 yapımı bir Stradivarius kullanan Zimmermann kendini eski dönemlere ait bir icracı olarak tanımlıyor.
 
Üslubunu pek çok ekolün karışımı olarak nitelendiren Frank Peter Zimmermann, icracıların farklı üslupları kullanma becerisine sahip ve yerine göre de bir bukalemun gibi olması gerektiği görüşünü savunuyor.
 
Bugüne kadar New York Filarmoni, Boston Senfoni, Berlin Filarmoni gibi dünyanın önde gelen orkestralarıyla sayısız konsere imza atan Zimmermann, müzikteki üstün başarılarından dolayı 2008 yılında Almanya Federal Cumhuriyeti Liyakat Nişanı’na layık görüldü.
 
Württemberg Oda Orkestrası

1960 yılında Heilbronn Orkestra Derneği tarafından kurulan Württemberg Oda Orkestrası 54 yıllık geçmişi olan bir topluluk. Müzikalite ve teknik yönden eleştirmenlerin ‘mükemmel’ övgüsünü kazanan orkestra, dinamik ve usta icrasıyla karşısına çıktığı her seyirci topluluğunu derinden etkiliyor. Württemberg Oda Orkestra geleneksel ve çağdaş eserlerden oluşan geniş repertuarı ile dünya çapında bir üne sahip.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler