İran'dan Rusya açıklaması: 'Şimdilik' sona erdi

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, pazartesi günü yaptığı açıklamada İran'daki Hamedan Üssü'nün Suriye'deki IŞİD ve Nusra Cephesi hedeflerine hava saldırısı düzenlemek için havalanan Rusya uçakları tarafından kullanımının 'şimdilik' sona erdiğini belirtti.

Yayınlanma: 22.08.2016 - 14:34
Abone Ol google-news

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, pazartesi günü düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın Suriye'deki IŞİD ve Nusra Cephesi hedeflerine hava saldırısı düzenlemek için Hamedan Hava Üssü'nü kullanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Behram Kasımi, Hamedan Üssü'nün Rusya uçakları tarafından kullanımının 'şimdilik' sona erdiğini açıkladı.

Rusya'nın Suriye'deki IŞİD ve Nusra Cephesi hedeflerine hava saldırısı düzenlemek için İran'da bulunan Hemadan Hava Üssü'nü kullanması ABD yönetimi tarafından tepkiyle karşılanmıştı. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, Suriye'deki hedefleri vurmak için İran'ın Rusya'ya hava üssü tahsis ettiğini yalanlamış, üssün sadece yakıt ikmali için kullanıldığını belirtmişti. İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan ise 'Rus uçaklarının Hamedan Üssü'ne kabulünün, Suriye hükümetinin talebi üzerine karşılıklı işbirliği ve terörle mücadele çerçevesinde gerçekleştirildiğini' söylemişti.

İran önce yalanladı, sonra kabul etti: Esad istedi, yaptık


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler