Irak'taki vahşetin fotoğraflı kanıtı

TMZ internet sitesi, Amerikan deniz piyadelerinin, Felluce’de bir evin bahçesinde direnişçilerin cesetlerini yakarken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Irak'taki vahşetin fotoğraflı kanıtı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.01.2014 - 12:31

ABD askerlerinin Irak’ı işgal etmesinden sonra Ebu Gureyb Cezaevi’nde yaptığı işkencelerin fotoğraflarından sonra dün ikinci bir skandalın fotoğrafları ortaya çıktı. 

Daha çok magazin haberleriyle tanınan internet sitesi TMZ, Amerikan askerlerinin Irak’ta direnişçilerin cesetlerini yakarken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Fotoğraflarda, Amerikan Deniz Piyadeleri'nin, Felluce’de bir evin bahçesinde yerde yatan direnişçilerin cesetlerini ateşe verdikleri görülüyor.

Pentagon Sözcüsü Albay Steven Warren, fotoğraflar için ”Askerlerimizden ummadığımız bir şey” ifadesini kullanırken, Deniz Piyadeleri'nin sözcüsü Yarbay Neil F. Murphy, söz konusu fotoğrafların gerçekliğinin ve fotoğraflarda görülen ayrıntıların soruşturulduğunu, ayrıca yüzleri görülen deniz piyadelerinin kimliklerinin tespitine çalışıldığını bildirdi.

Fotoğrafların 2004'te Irak'ın Felluce kentindeki direnişten sonra çekildiği belirtildi.

TMZ, ellerinde 42 fotoğraf bulunmasına karşın fotoğrafların çoğunun içeriğinin "çok vahşice" olduğunu ve sadece bir kısmını yayınlayabildiklerini duyurdu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon