İpek Halıya Ters Binen Kedi

Evrensel Basım Yayım, müzik yazarı ve edebiyatçı Ahmet Say’ın epik hikâye türündeki kitabı “İpek Halıya Ters Binen Kedi”yı yeniden bastı.

İpek Halıya Ters Binen Kedi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.02.2014 - 20:49
“7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar”  adıyla usta tiyatro yönetmeni Yücel Erten tarafından tiyatroya uyarlanan kitap, 1982 yılında Dayanışma Yayınları tarafından Ankara’da yayımlanmıştı. 2007’de ise, Evrensel Basım Yayın tarafından 2. basımı gerçekleştirilmişti.
 
 Almanya’da Express Edition tarafından Reihe Autoren (Yazarlar Dizisi) içinde “Die Katze die sich rücklings auf den Seidenteppich setzt” başlığı altında 1985 yılında Berlin’de yayımlanan kitap için, Almanya’nın önde gelen gazetelerinden Süddeutsche Zeitung’da çıkan bir eleştiri yazısında Ahmet Say “zeki ve buluşçu” bir yazar olarak övülmüştü.
 
Tiyatro Kumpanyası tarafından usta yönetmen Yücel Erten'in uyarlama ve rejisiyle “7000 Yıllık Uçan Halıya Ters Binen Hırcar” adıyla sahnelenmesi ve sosyo-politik ortamı öngörmesi nedeniyle yeniden gündeme gelen kitap, yedi bin yıldır değişmeyen ticaret kurallarını anlatıyor. Kahramanımız bir kedi. Ticaret ve piyasa koşullarına göre hareket ederek hırsızlık yapan bir kedi. Yasalar kedi karşısında çaresiz kalıyor. Halk hırsız kedi için ikiye bölünüyor. Yaptığı işi ‘tüccarlık’ diye nitelendirenlerle, ‘hırsızlık’ diyenler birbirine giriyor.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon