"İnternete sansür" açıklamalarına tepki

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Meclis'te görüşülen ve "internete sansür" eleştirilerine neden olan düzenlenmenin sansür getirmediğini söyledi.

Abone Ol google-news
Yayınlanma: 27.01.2014 - 10:45

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, NTV canlı yayınında Ahmet Ergen'in sorularını yanıtladı.

Meclis Komisyonu'nda kabul edilen ve Genel Kurul'da görüşülmeyi bekleyen torba yasa tasarısındaki düzenlemelere neden gerek duyuldu?

Mevcut yasamız ihtiyaçlara cevap veremez hale geldi. Sizin şahsınıza yönelik ailenize, şahsınıza yönelik video ya da resimleri internete koymaya başladılar. İkincisi şahsınıza yönelik hakaretler, küfürler edildi. Bu durumda ne yapacaksınız? Cevap yok. Şu anda içerik sağlayıcıya başavuruyorsunuz 2 gün bekliyorsunuz. Mahkemeye başvuruyorsunuz 3 gün bekliyorsunuz. Bu durumda bakanlığın engelleme ve içeriği çıkartma yetkisi yok. Özet olarak mevcut yasadaki maddelerin hiçbir hükmü yoktu. Bugüne kadar başarılı bir seçenek yok. Mevcut yasada devletin hiçbir kurumunun yetkisi, sorumluluğu yok. Sizin mahkemede aldığınız karar uygulanmayabiliyor. Mevcut yasada eliniz, kolunuz bağlı.

Bir haftadır basında çıkan haberler "internete sansür" ifadeleri hiçbir geçerliliği olmayan ifadeler. Bunu söyleyenlerin o tasarıda ne var diye baktıklarını hiç zannetmiyorum. Bu tasarıya baksalar internete sansür falan yok. Mevcut düzenlemede vardı sansür.

Özel hayatını ihlal edildiğini düşünen bir kişi ne yapacak?

Burada iki konu var. Bir kişilik haklarının korunması, iki özel hayatın gizliliği.

Kişilik haklarının ihlali sözkonusu olduğunda  beklemek zorunda değilsiniz. Hemen mahkemeye başvuru hakkınız var. Mahkeme 24 saat içerisinde karar vermek zorunda. Mahkeme karar verdikten sonra erişim sağlayıcıları birliğine gönderecek. Bu birlik 4 saat içerisinde bu kararı uygulayacak. Yani 28 saatte içerik çıkacak. Yaptığımız düzenlemeyle sürece hızlandırıyoruz hem de internet sitesinin kapanmasını engelliyoruz. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler