‘İntergalaktik’ uzaya göç ettiriyor

Sergi, insanlığın dünyada inşa ettiği sosyo-kültürel yapıların gezegen dışına olası bir göç durumunda nasıl etkileneceğine odaklanıyor.

Yayınlanma: 07.09.2019 - 23:50
Abone Ol google-news

Anna Laudel, yeni sezonunu “İntergalaktik” sergisiyle açtı. İpek Yeğinsü küratörlüğündeki sergi, farklı teknik ve kavramsal yaklaşımlara sahip 12 sanatçının eserlerini bir araya getiriyor. “İntergalaktik” 20 Ekim’e kadar ziyaret edilebiliyor. Sergide eserleri bulunan sanatçılar şöyle: Beyza Boynudelik, Şafak Çatalbaş, Alper Derinboğaz, Emin Mete Erdoğan, Horasan, Ekin Su Koç, Ali Miharbi, Ali İbrahim Öcal, Özcan Saraç, Meltem Sırtıkara, Merve Şendil ?ve İrem Tok?. 

Anna Laudel’in tüm katlarına yayılan sergi, insanlığın dünyada inşa ettiği sosyo-kültürel yapıların gezegen dışına olası bir göç durumunda nasıl etkileneceğine odaklanıyor ve bunu yaparken geçmiş ile gelecek gibi güncel kavramsal ikilemlere yönelik bağımsız bir tartışma alanı açıyor.

Konuşmalar ve turlar

Sergi açılışında konuşan küratör Yeğinsu, ilk olarak “İntergalaktik”in oluşum sürecini anlattı. Yeğinsu, “Beyza Boynudelik ve Meltem Sırtıkara ile birlikte bir şeyler yapmaya karar verdik. Hepimizi ilgilendiren hangi konular var diye sorduğumuzda ise benim de çok uzun yıllardır ilgilendiğim uzayda olabilecek alternatif yaşamlar meselesi ortaya çıktı” diye konuştu. Daha sonra konuyla ilgili istekli olabilecek, sergide işlerini kullanabilecekleri sanatçılarla irtibata geçilmiş. Yeğinsu, işlerin büyük bir kısmının “İntergalaktik” sergisi için üretildiğini de ifade etti.

Küratör Yeğinsu, serginin konusunu ise şu sözlerle anlattı: “İklim değişikliği, gıda ve su kaynaklarının tüketimiyle ilgili olarak endişe içerisindeyiz genel olarak. Bir tarafımız teknolojik gelişmeler, doğa katliamı vs. derken çok distopik senaryolar kurma eğiliminde; gelecekte dünyada insan kalmayacak, başka gezegenlere gidip oralarda koloniler kurmak zorundayız gibi senaryolar var. Bir tarafımız ise topraksız tarım, güneş enerjisi gibi teknolojik gelişmeleri örnek gestererek daha ütopik ve iyimser oluyor. Sanatçılar da bu düşünceler üzerinden senaryolar ürettiler.”

Sergi kapsamında ayrıca aralarında sanatçı konuşmaları ve küratörlü sergi turlarının yer aldığı bir dizi etkinlik düzenlenecek. Program takvimine ?Anna Laudel?’in internet sayfası ve sosyal medya kanallarından ulaşılabilecek. Adres: ?Bankalar Caddesi 10 Karaköy, Beyoğlu 34421 İstanbul.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler