İnce: Memleketi dinleme üssü yaptınız!

Siyasiler dinleme iddialarına yanıt vermeyi sürdürüyor. CHP'li Muharrem İnce, binlerce insanın yasadışı yollardan dinlendiği iddialarına AKP'yi eleştirerek yanıt verirken, BDP'li Kaplan ise, "Gizli dinlemeye şaşıranlara şaşıyorum, bu listeler ne ki, tüm Türkiye'yi dinlediler" açıklamasında bulundu.

İnce: Memleketi dinleme üssü yaptınız!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.02.2014 - 13:39

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, binlerce insanın yasadışı yollardan dinlendiği iddialarına AKP'yi eleştirerek yanıt verdi. Dinlemelerden AKP'yi sorumlu tutan İnce, "Yanlış işiniz, yoksa dinlenmekten korkmayın diye diye memleketi dinleme üssü yaptınız, dinleme tapelerini tepe tepe meydanlarda kullandınız, ucu size dokununca fellik fellik böcek aradınız, yasal düzenlemelerle dinleme imkanlarını kendi zimmetinize geçirmeye çalışıyorsunuz" dedi.

Dinleme iddiaları üzerine açıklamalarda bulunan CHP'li İnce, Twitter hesabından şöyle dedi:

"Yanlış işiniz, yasal olmayan işiniz yoksa dinlenmekten korkmayın diye diye memleketi dinleme üssü yaptınız. Yasal olmayan dinleme tapelerini tepe tepe meydanlarda kullandınız, sonra ucu size dokununca fellik fellik böcek aradınız. Yeni yasal düzenlemelerle dinleme imkanlarını kendi zimmetinize geçirmeye çalışıyorsunuz. Türkiye'nin daha çok özgürlüğe, daha çok demokrasiye, daha çok hukuka ihtiyacı var. Yeni derin devletler kurmak sıkıntıları çoğaltır. Türkiye hukuksuz dinlemelere, yolsuzluklara, bakan-başbakan çocukları için kamu imkanlarının kullanılmasına topyekûn karşı çıkmalıdır."

"GİZLİ DİNLEMEYE ŞAŞIRANLARA ŞAŞIYORUM"

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gizli dinlemeye şaşıranlara şaşıyorum, bu listeler ne ki, tüm Türkiye'yi dinlediler. Terörle Mücadele Kanunu ile yetki verirsen, özel savcı, mahkemeyi bırak bekçiler bile dinler sizi, hesap sorabilen var mı? Bir de üstüne MİT'e içerde dışarda sınırsız dinleme yetkisi verin, ne idari, ne yargı, ne de siyasi denetim var, dinlerler sizi gülüm dinlerler."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon