İMKB zirveyi deneyecek mi?

Yurtiçinde piyasalar 4 günlük Kurban Bayramı tatilinin sonuna geldi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) güne 31 puan düşüşle 70.676 puandan başladı.

İMKB zirveyi deneyecek mi?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.10.2013 - 17:51

İMKB'DE NE BEKLENİYOR?

Not artırım beklentisinin kasım ayının ilk haftasında da devam edebileceğini belirten analistler özellikle Fitch'in İstanbul'da 8 Kasımda yapacağı toplantı öncesinde görünümü pozitife yükseltebileceği görüşünün ağır bastığını kaydediyor.
  İMKB'nin teknik görünümü değerlendiren analistler İMKB 100 endeksinin 70.000 seviyesinin destek konumuna geldiğini ve bu seviyenin üzerinde tutunulduğu sürece 71.500 ve tarihi zirve olan 71.776 seviyelerinin gündemde kalacağını belirtiyor.

DOLAR 1.80 LİRANIN ÜZERİNDE

Dolar bankalararası piyasada güne 1.8044 liradan başlarken, euro 2.3325 liradan açıldı. 

PARİTEDE SON DURUM NE?

Avrupa tarafında ise Yunanistan bankalarının ellerindeki tahvilleri ESM tahvilleri ile değiştiremeyeceği haberi, Yunanistan'ın borçlarının yeniden yapılandırılması ve euroda devam etmesine yönelik görüş ayrılıklarının giderilememesi ile euro dolar karşısında bir ara 1.2886 seviyesine kadar gerilese de bu dakikalarda 1.2920 seviyelerinden işlem görüyor.

FAİZ NASIL AÇILDI?

Tahvil-bono piyasasında gösterge tahvilin bileşik faizi güne başlayarak yüzde 7,17'den başladı. Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın enflasyon raporunu açıkladığı çarşamba günkü basın toplantısında, gerekirse ağırlıklı fonlama maliyetini politika faizinin altında belirleyebileceklerini açıklamasıyla, gösterge tahvilin bileşik faizinde düşük işlem hacmiyle birlikte gerileme görüldü. Analistler, gösterge tahvilin bileşik faizindeki gerilemenin yavaşlayacağını ve bugün genelde yatay bir seyir izleneceğini tahmin ediyor.

Analistler teknik olarak ise gösterge tahvilin bileşik faizinde 7,10 seviyesinin destek, yüzde 7,30 seviyesinin ise direnç olarak takip edileceğini belirtiyor.


KASIRGA BORSA AÇTIRMADI

Küresel piyasalar yurt içi piyasaların Kurban Bayramı nedeniyle verdiği arada yerinde sayarak genel olarak kritik destek seviyeleri üzerinde yatay hareket etti. ABD'de Dow Jones endeksi zaman zaman 100 günlük hareketli ortalamasının geçtiği 13.087 puanın altına gerilese de geçtiğimiz haftayı bu seviyenin üzerinde kapatırken bu hafta ''Sandy'' kasırgasının olumsuz etkileri nedeniyle işleme başlanamadı. New York borsası dün olduğu gibi bugün de tatil edildi.

ALMANYA KRRİTİK SEVİYEDE

Almanya'da DAX endeksinin analistlerin kritik öneme sahip olarak nitelendirdikleri 7.180 desteğinin çalıştığı ve 7.150 - 7.250 bandı aralığında dalgalı hareket ettiği görülürken İspanya'da IBEX 35 endeksi dün yüzde 0,60 oranında değer kaybederek geçtiğimiz haftanın son işlem günündeki getirisinin büyük çoğunluğunu geri verdi.

KOMŞU OLUMSUZ AYRIŞTI

Diğer hisse senedi piyasalarında olumsuz yönde ayrışan Yunanistan'da ASE endeksi banka hisselerindeki sert düşüşün etkisiyle dün günü yüzde 6,28 oranında değer kaybıyla kapattı.

ASYA BORSALARI DÜŞÜŞTE

Bugüne gelindiğinde Japonya'da açıklanan sanayi üretimindeki düşüş ve Merkez Bankası (BOJ) başkanının faizleri değiştirmeme kararının ardından yaptığı açıklamalar Asya borsalarında düşüşlere neden oluyor. BOJ 2012 GSYH beklentilerini düşürürken hükümetten büyümeyi destekleyici adımların atılmasını beklediğini açıkça ifade etti ve niceliksel gevşemeye gitme kararı aldı.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler