İmdat kolunu çekene sorgu

İki kıtayı denizin altından bağlayan ve ‘asrın projesi’ olarak adlandırılan Marmaray’da yaşanan aksaklıklarla ilgili savcılar harekete geçti. Açıldığı 29 Ekim’den beri iki defa arızalanan ve bu arızalar yetkililer tarafından imdat kolunun çekilmesine bağlanan Marmaray’da bu iki günün kamera kayıtları tek tek inceleniyor.

İmdat kolunu çekene sorgu
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 05.11.2013 - 12:43

Kamera kayıtlarında imdat kolunu çektiği belirlenen kişilerin, önümüzdeki günlerde savcılar tarafından ifadeye çağrılması bekleniyor. Bu kişilere kendilerini birilerinin yönlendirip yönlendirmediği soruları da yöneltilecek. Vatan Gazetesi'nden Çağdaş Ulus'un haberine göre yapılan soruşturmanın sonunda ise örgütlü bir suça rastlanmazsa imdat kolunu çektiği iddia edilen kişilere kabahatler kanununa muhalefetten para cezası kesilecek.

İmdat kolu nöbetçileri

Son yaşanan sefer iptalinin ardından harekete geçen Marmaray görevlileri, imdat butonunun gereksiz yere çekilmemesi için 50 civarında personeli görevlendirdi. Trenlere yerleştirilen görevliler imdat butonunun bulunduğu noktalarda durarak önlem alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon