'İmbat dalgası'nda 15 tutuklama istemi

İmbat dalgasında 23 Liman Operasyonu zanlısından 15'ini tutuklama isteğiyle nöbetçi mahkemeye sevkedildi

Yayınlanma: 10.01.2014 - 08:49
Abone Ol google-news

Şirket yöneticilerin kendi aralarında yaptıkları konuşma rüşvet çarkını da gözler önüne serdi.

İzmir'de, 'İmbat Dalgası' adıyla Liman İşletmesi'ne yönelik yolsuzluk operasyonunda gözaltında bulunan 24 zanlıdan 1'i polis ifadesinin ardından serbest kaldı. Adliyeye gönderilen 23 zanlıdan 14’ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Zanlıların teknik takip sırasındaki telefon görüşmelerinde sık sık rüşvet amaçlı alınan para, elbise gibi konulardan bahsettikleri, hatta banka havalesi sırasında rüşvet parasından kesilen 5 TL için de yine görüşme yaptıkları kesintinin nedenini sorguladıkları ortaya çıktı.

İzmir Liman İşletmesinde yolsuzluk yapıldığı yönünde ihbar mektubunun ardından başlatılan soruşturmanın tamamlanmasıyla, 5 ilde 27 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 4'ü ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla emniyetten serbest bırakıldı. Bugün sabah saatlerinde 23 zanlı da adliyeye sevkedildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı 23 zanlıdan 14’ünü tutuklama talebiyle mahkemeye gönderdi.


Binali Yıldırım'ın bacanağı teslim oldu!

SIK SIK İBAN NUMARALARI PAYLAŞMIŞLAR

Polisin soruşturma kapsamında yaptıkları telefon dinlemelerinde ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. Gözaltındaki zanlılardan T.Ç.A.'nın Van Gölü'nde ulaşımı sağlamak için kullanılacak olan deniz araçlarının pazarlığı sırasında Van Gölü Feribot İşletme Müdürü Ş.Ç.'ye rüşvet pazarlığı içeren “Ş. ağabey, Nasılsınız, Size telefonda bahsettiğim gibi, Yenican sallarının tanesini 5850 TL’ye verebiliriz, Sal başına 565 TL size yazarım yani 565 x 28: 15820 TL size takdim ederim. Salları 5 haftada teslim ederim. Başka bir isteğiniz var mı? Saygılarımlaö diye mail attığı belirlendi.

Telefon görüşmelerinde diğer zanlılar gibi sık sık IBAN numarasını bağlantı kurdukları şirketlerin temsilcilerine veren zanlılardan Ş.Ç.'nin bir telefon görüşmesinde ise, paradaki kesintinin sohbetini yaptığı ortaya çıktı. Ş.Ç.'nin, 10 bin TL yatması gerekirken, görüşmede hesaba 9 bin 995 TL yatırıldığını, 5 TL'lik kesintinin nedenini öğrenmek için de görüşme yaptığı, sonunda da bunun banka masrafı olduğuna karar verdikleri de yer aldı.

Bazı resmi görevlilerin de şirket sahiplerinden takım elbise, gömlek aldıkları, telefon paralaranı ödettikleri de tapelerden anlaşıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler