İmamoğlu'ndan 'Halk Ekmek' açıklaması: Dileğim hiç kimse 1 liralık ekmeğe ihtiyaç duymasın

Ekmek Üreticileri Derneği’nin Halk Ekmek büfeleriyle ilgili şikayet dilekçesini değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Dileğim sıfıra insin. Hiç kimse 1 liralık ekmeğe ihtiyaç duymasın” dedi.

Yayınlanma: 24.02.2021 - 17:19
İmamoğlu'ndan 'Halk Ekmek' açıklaması: Dileğim  hiç kimse 1 liralık ekmeğe ihtiyaç duymasın
Abone Ol google-news

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, UNESCO Dünya Mirası listesindeki Karasurları’nın, beş farklı noktasında yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. İBB Bilim Kurulu üyeleri ile Yedikule’deki çalışma alanını gezen İmamoğlu, Ekmek Üreticileri Derneği’nin Halk Ekmek büfeleriyle ilgili şikayet dilekçesi hakkında da konuştu.

İmamoğlu şunları söyledi: “Çünkü günün sonunda yaşanan yoksulluğun izlerini bize hissettiriyor. Çok üzücü. Tümden fırıncıları, üreticileri temsil ettiğini düşünmediğim bir takım girişimler var. Olabilir, insanların bir takım duyguları. Ama şunu bilsinler; İstanbul’da ekmeğin yüzde 6’sı Halk Ekmek tarafından üretiliyor. Yüzde 94’ü hala fırınlar tarafından üretiliyor. Yüzde 6 için bu kadar gürültü kopartmanın arkasında ne yazık ki, başka şeyler hissediyorum. Üzüntü ile de takip ediyorum. Biz, ihtiyacı olan vatandaşlarımızı,

Halk Ekmek bünyesinde neredeyse 1.5 milyona çıkmış günlük üretimimizle desteklemeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz. Benim dileğim nedir? Umarım sıfıra insin. Hiç kimse 1 liralık ekmeğe ihtiyaç duyulmasın, sıfıra insin. Sıfır adet ekmek üretelim. Bu kadar net. Ama bugünün ihtiyacı, çözmek zorundayız. Sonuna kadar da bunun çözümü için üretimimize devam edeceğiz.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon