İki ton sütü kim içti?
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Cumhuriyet'in yaptığı Amasya'daki tüberkülozlu süt dağıtımı haberinin doğru olmadığına ilişkin bir açıklama yaptı. Oysa İl Milli Eğitim Müdürlüğü aynı dönemde Tarım İşletmesi'nden iki ton süt alındığını doğruluyor.
Amasya’nın Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü’nde tüberküloz şüphesi bulunan sürüden elde edilen elde edilen sütlerin öğrencilere içirilmesiyle ilgili habarimizin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı gazetemize bir açıklama gönderdi. Ancak Cumhuriyet’e ulaşan belgeler bakanlığın açıklamasını yalanlıyor.
Amasya Gökhöyük Tarım İşletme Müdürlüğü’nde tüberküloz şüphesi bulunan hayvanlarden edilen iki ton sütün Tarım Meslek Lisesi’ndeki öğrencilere içirildiği, tüberkülozlu hayvanlardan iki tanesinin kesime gönderildiği belirtilirken Gökhöyük Tarım İşletmesi Müdürlüğü Hayvancılık Şefi Veteriner Hekim Kenan Demirtaş’ın Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği şikâyet dilekçesinde defalarca durumu rapor ettiği ancak olayın kapatılarak Demirtaş’ın Şanlıurfa Ceylanpınar Tarım İşletme Müdürlüğü’ne sürgün edildiği ortaya çıkmıştı. Gazetemizin geçtiğimiz pazar günü yayımladığı haberin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı konuyla ilgili bir açıklama yayımladı.
Bakanlığın açıklamasında Gölhöyük Tarım İşletmesin’nden Tarım Meslek Lisesi’ne ve başka bir okula süt verilmediği savunulurken Eğitim Sen’in konuyla ilgili başvurusu üzerine il milli eğitim müdürlüğünden yapılan açıklamada okula 6 Nisan 2012 ve 28 Ağustos 2012’de toplam 2 ton süt alındığını doğruluyor. Bakanlığın açıklamasında veteriner Kenan Demirtaş’ın sürgün edilmediği 26 Nisan 2013’te Ceylanpınar Tarım İşletmeleri’nde görevlendirildiği belirtilirken olayın soruşturulması yerine kendisi hakkında soruşturma başlatıldığını, birçok kez ifadesinin alındığını belirten Demirtaş, Şanlıurfa İdare Mahkemesi’ne Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü hakkında dava açtığı belirtildi. Demirtaş dava dilekçesinde hasta olan babasına bakabilmesi için tayinin durdulmasın talep ettiğini ancak bunun uygulanmadığını belirtti.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün gezetemize gönderdiği açıklamada hayvanların düzenli olarak tüberküloz taramasından geçtiği savunulurken Demirtaş’ın Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne daha önce gönderdiği raporlarda gerekli taramaların yapılmadığı ve mevzuata uygun haraket edilmediği ortaya çıkıyor. Bakanlığın açıklamasında Demirtaş’ın kendilerine konuyla ilgil bilgi vermediği savunulurken gazetemize ulaşan belgelerde Demirtaş’ın 3-4 kez Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak rapor gönderdiği ortaya çıkıyor.
En Çok Okunan Haberler
- Ünlü ton balığı markalarında 'yasaklı' madde!
- Grip nedeniyle hastaneye gitti, hayatının şokunu yaşadı
- Demokrat Parti Kurultayı’nda adaylık krizi!
- CHP'den Tekin hakkında suç duyurusu!
- Hangi suçlara tutuklama geleceği belli oldu
- Süleyman Soylu 'tarafını' seçti
- Erdoğan'ın Özer'e mektubu, davetler...
- Ünlü peynir markasından 'konkordato' kararı
- 'Atatürk’e bağlılık ne zamandan beri suç sayılıyor?'
- 'Bahçeli ile görüşmesini MYK'de anlattı'