'İHH'yi arayan polislere inceleme!'

El Kaide operasyonu kapsamında İHH bürosu ve deposunda arama yapan polisler hakkında inceleme başlatıldığı iddia edildi.

'İHH'yi arayan polislere inceleme!'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.01.2014 - 11:46

Terörle Mücadele Polisleri'nin düzenlediği El Kaide operasyonu, İHH'ya uzadı. İHH'nın Kilis'teki büro ve depoasunda polis arama yaptı.

Bir basın açıklaması yapan İHH Avukatı Uğur Yıldırım, "Sabah 6 itibariyle oluşan süreçle ilgili hukuki konulara açıklık getireyim istedim. Sabahleyin yapılan arama Van TMK 10’ncu maddesi uyarınca yapılan arama, 2012 yılında başlatılan bir soruşturma kapsamında yapıldı" ifadelerini kullandı.

İHH'YA EL KAIDE BASKINI!

Yıldırım, "Bu kapsamda, Kilis ofisinde 9 aydır çalışan normal bir işçimiz ile ilgili kendisinin ev adresinin olduğu iddiasıyla, arama kararı henüz geldi, bu arama kararında mahkemeye ilgili kişinin ev adresi olarak İHH Kilis Ofisi verilmek suretiyle, mahkeme yanıltılmak suretiyle alınan bir yargı kararıdır. Hukuka aykırılık buradadır. Bu kişinin MERNİS adresi vardır. Bu adreste karısı çocuklarıyla baktığı annesiyle beraber ikamet etmektedir" ifadelerini kullandı.

Avukat Yıldırım, aramayı yapan polislerle ilgili olarak çarpıcı bir iddia da ortaya attı. Yıldırım, "Son aldığımız bilgiye göre Adalet Bakanlığı tarafından da bu aramayı yapan polisler hakkında soruşturma başlatılmıştır. İki savcı görevlendirilmiştir" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler