HSYK, Zekeriya Öz için toplandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) , Savcı Zekeriya Öz ile ilgili toplandı.

HSYK, Zekeriya Öz için toplandı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 07.01.2014 - 11:07

Ergenekon soruşturmasını da yürüten Başsavcı Vekili Zekeriya Öz, 17 Aralık'ta bazı bakan çocuklarının da aralarında olduğu şüphelilere yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında da "koordinatör" olarak yer almıştı. Daire, Savcı Öz'ün 11 kişilik Dubai tatilini Ali Ağaoğlu'nun ödediği iddiası üzerine harekete geçti. Ağaoğlu da dün yaptığı açıklmada tatil masraflarının şirketi tarafından ödendiğini açıklamıştı.

İddialar:

Savcı Zekeriya Öz, Kurban Bayramı'nda ikisi çocuk 11 kişiden oluşan bir grupla gittiği Dubai tatilinin 80 bin lira civarında tutan faturasını Ali Ağaoğlu ödedi.

İdidiaya göre, 16 Ekim 2013 Perşembe günü başlayan Dubai seyahatini, Fly Ekspress adlı acente organize etti. Savcı Zekeriya Öz ile yanındaki 10 kişiyi, Dubai Havaalanı'nda, seyahat acentesinin VIP servisine bağlı elemanlar karşıladı. Savcı Zekeriya Öz ve beraberindeki kişiler, buradan lüks bir araçla, deniz kıyısındaki beş yıldızlı Jumeirah Zabeel Saray oteline giderek yerleşti.

Daire, dosyadaki haberlerle ilgili bir inceleme yapılması gerektiğine karar verirse Zekeriya Öz ile ilgili inceleme başlatılacak. İnceleme sonunda Öz hakkında soruşturma açılabilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon