Hep oyuncu olmak istemiştim!

Twitter fenomenlerinin en tanınmışlarından “CeriLevis” gerçek ismiyle Ömür Özdemir hız kesmiyor. Dizi oyunculuğu, köşe yazarlığı derken şimdi de NetD.com'da “Ömür Törpüsü” isimli programına başladı.

Yayınlanma: 18.11.2013 - 12:56
Abone Ol google-news

Ömür Özdemir tüm hayallerini twitter ile gerçekleştirdiğini söylerken en umutsuz zamanında bu yükselişin geldiğini anlatıyor. NetD.com'da yayımlanan “Ömür Törpüsü” ise sürpriz konukları, keyifli ve ezberbozan sohbetleri ile şimdiden adından söz ettiriyor. Özdemir çok yakında izleyicinin daha da
şaşıracağını söylüyor.

- Artık sizi “Ömür Özdemir” olarak da tanıyoruz. İlk başta yalnızca CeriLevis olarak tanıdık. Peki nasıl evrildi sosyal medya ve siz nasıl
değiştiniz?

Evet öyle olmak zorundaydı çünkü sabah 8 akşam 18 çalıştığım bir işim vardı ve işyerindekilere deşifre olmak istemedim. Müdürlerimin ağzına "Twitter'da takılıyosun, işini gücünü yapmıyorsun" kozunu vermek istemedim. Twitter kullanıcı sayısı son dört yılda inanılmaz boyutta arttı. Bir çok politikacı, ve birçok ünlü isim Twitter'a geldi. Twitter'ın bu popularitesinin ardından benim gibi “noname” olan bazı kullanıcılar da populer hale geldiler.

-Aslında kimsiniz?

Ömür Özdemir ben, Şile'de doğdum büyüdüm. Annem babam emekli ilkokul öğretmenleri. 3 erkek kardeşin ortancasıyım. İşletme fakültesi mezunuyum. İlaç sektöründe çalıştım uzun yıllar. Bu esnada önemli hocalardan tiyatro dersleri aldım ve oyuncu olma hayali kurdum hep. Tam umudu kesiyor gibiyken Twitter çıktı ve ben onu bir araç olarak kullanarak bu hayalimi gerçekleştirdim.

- Elbette herkes sosyal medya fenomi olamıyor. Sizin alemet-i farikanız neydi?

Öncelikle eski bir kullanıcı olmam sanırım. Sonra da herkesin aklından geçebilecek şeyleri 140 karaktere yaratıcı bir şekilde dökebilmem diyeyim.

-Twitter'la nasıl bir bağ kurdunuz ve bugüne gelebileceğinizi düşünmüş müydünüz?

Sıkıntılı bir dönemimde Twitter'la tanıştım ve sevgili misali aşık oldum ona. Twitter bizde populer olmadığı sıralarda Avrupa'da ve Amerika'da oldukça
populerdi ve oraları yakından takip ediyordum. Oralardaki “noname” insanların yükselişine tanık oldum ve eğer her şey yolunda giderse Twitter'ı hayallerimi gerçekleştirmemde bir araç olarak kullanabileceğimi düşündüm. Görünen o ki beklediğim şey oldu.

- Hiç sıkıldığınız olmadı mı, ya da bunu bir mesai olarak gördüğünüz?

Hayır olmadı. Burayı bir eğlence platformu olarak görüyorum ben. Bunun yanında da hızlı bir haber alma kaynağı benim için.

-Harem dizisinde izledik sizi. Nasıl bir tecrübe oldu? Oyunculuk var mıydı kanınızda?

İnanılmaz güzeldi ve çok heyecanlıydı. Levent Üzümcü, Mehmet Ali Erbil, Nurseli İdiz ve daha birçok usta oyuncu vardı kadroda. Üstad Gani Müjde'yle
çalışmak başlı başına harikaydı. Yönetmenimiz Süleyman Seçik keza yine öyle. Kendimi keşfetme konusunda benim için harika bir deneyimdi. Çoğu
zaman "olm sen kimlerle karşılıklı oynadığının farkında mısın!" diye kendimle konuştuğumu hatırlıyorum.

-Tabii bir de gazetede yazıyorsunuz. O nasıl bir dünya?

Güzel bir dünya. Hem sosyal medyada hem de geleneksel medyada yazıyor olmak değişik bir tecrübe. Sosyal medyanın havasını, orada olan biteni gazeteye taşımak ve beni sadece gazete nedeniyle tanıyan insanlara ulaşmak mümkün oluyor.

-Şimdi de “Ömür Törpüsü” geldi. İyice ete kemiğe büründünüz, şık da programlar yapıyorsunuz. Nasıl başladı bu proje?

Yakın arkadaşlarım bilirler; ben yaklaşık iki yıldır böyle bir formatı hayata geçirmek istiyordum. Derken Doğan Medya'nın eğlence platformu olan
NetD.com yöneticileriyle tanıştık ve bunu çok sevdiler, yapmak istediler. Birkaç aylık bir beklemenin ardından Hakan Bonomo'yla tanıştırdılar beni. Hakan Bonomo'dan bunun “Between Two Ferns” adında Amerika'da Zach'in yaptığı bir formatla benzer tarafları olduğunu öğrendim, vazgeçmedik, Hakan'da bu işi yazmak istiyordu. Sonra başladık.

- 140 karaktere çok şey sığdırabiliyorsunuz. Program ise farklı. Artık yola televizyon ile devam mı?

Ünlü tayfasına söyleyemediklerimizi söyleyebildiğimiz, onların sinirli huysuz agresif hallerini görebildiğimiz tuhaf bir program bu. Ömür Törpüsü'nün henüz ilk bölümlerinde olmamıza rağmen televizyona taşınması için yoklamalar yapılmaya başladı bana. Bakalım, zaman gösterecek neler olacağını. Bu arada sürpriz isimler gelecek Ömür Törpüsü'ne yakın zamanda. Sanırım daha çok ses getirecek bir program olacağız.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler