Hem iç hem dış piyasalar dalgalandı

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Eylülde yapılan, 980 milyon Amerikan Doları taze kaynak sağladığımız sendikasyon işlemimiz de, hem ülkemize, hem de bankamıza olan güvenin önemli bir göstergesiydi” diye konuştu.

Yayınlanma: 03.12.2018 - 22:38
Abone Ol google-news

Akbank, 5 ayrı kuruluşun değerlendirmesinde en iyi banka seçildi. Hakan Binbaşgil, Türkiye’nin dengeleme sürecine girdiğini belirtti.

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 2018 hem yurtiçi, hem yurtdışındaki piyasalarda dalgalanmalar gözlemlenen bir yıl olduğunu belirterek “Ülkemizde de ekonomi başarılı bir dengelenme sürecine girdi. Ülkemiz ekonomisinde yaz aylarında yaşanan dalgalanmalar sırasında ekonomi yönetimimizin attığı başarılı adımlar hem piyasalarda hem yurtdışındaki yatırımcılar nezdinde güven sağladı.

Ekonomimizin en temel sorunlarından olan cari açığın iyileşmesini memnuniyetle takip ediyoruz. İleriye baktığımızda, bütçe disiplini ve sıkı para politikasıyla cari açıkta iyileşme, kurda stabilitenin yakalanmasının da yardımıyla enflasyonda olumlu gelişmeler olacaktır’’ dedi.

Financial Times’ın kuruluşu olan The Banker dergisi tarafından dünya genelinde yaklaşık 1000 bankanın değerlendirildiği Bank of the Year (Yılın Bankası) ödülleri sahiplerini buldu. Akbank, bankacılık sektörünün Oscarları olarak nitelendirilen yarışmada ödüle layık görüldü.
70. yılını kutlayan Akbank ayrıca 5 ayrı kuruluşun değerlendirmesinde bu yıl “En İyi Banka” seçilmeyi başardı.

En büyük katkı

Akbank’ın yükselen grafiğinin yurtdışında da fark edilmesini gurur verici olarak nitelendiren Binbaşgil, “Akbank, Türkiye ekonomisinin önemli yapı taşlarından biri. Eylülde gerçekleştirdiğimiz, Türkiye ekonomisine 980 milyon dolar taze kaynak sağladığımız sendikasyon işlemimiz de, hem ülkemize, hem bankamıza olan güvenin önemli bir göstergesiydi. Son sendikasyon işlemiyle, bu yıl ekonomimize yaklaşık 4.6 milyar dolar tutarında yurtdışı kaynak sağladık ve 2018’den bugüne kadar sendikasyon kredisi yoluyla ülkemize en yüksek katkıyı sağlayan banka olduk” diye konuştu.
Dünyada iş yapış şekillerinin değiştiği, teknolojik gelişmelerin tüm sektörlerde dönüşümü tetiklediği bir dönemden geçildiğini belirten Binbaşgil, “Dijitalleşmede kaydettiğimiz ilerlemeler, uluslararası kurumlarca örnek olarak gösteriliyor. Sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada bankacılıkta dijital dönüşüme liderlik ediyoruz” dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler