Hedefteki isim Kılıçdaroğlu mu?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Efendim istifa ettirmezlerse İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçireceklermiş. Geçirmezsen adam değilsin” sözlerinin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın büyük tepkisini çeken Man Adası belgelerinin açıklanmasının ardından İçişleri Bakanlığı, Ataşehir Belediyesi için harekete geçti.

Hedefteki isim Kılıçdaroğlu mu?
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 08.12.2017 - 23:29

Başkan Battal İlgezdi görevden uzaklaştırılırken, haberi alan parti kurmayları İstanbul’a gitti. CHP’de bu operasyonun hukuki değil siyasi olduğu, Ataşehir’in bilinçli olarak seçildiği ve oradan da hedefin Kemal Kılıçdaroğlu olduğu yorumları yapılıyor. Edinilen bilgiye göre; uzaklaştırma kararı İlgezdi’den önce basına verildi ve İlgezdi kararı basından öğrendi. Kararın duyulmasından hemen sonra CHP kurmayları İstanbul’a doğru yola çıkarken, İstanbul teşkilatından da belediye önünde toplanma çağrısı yapıldı. CHP lideri Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarıyla Ankara’da bir araya geldiği son toplantıda “Diyorlar ki ‘belediye başkanlarını istifa ettirdik.’ Ankara’daki beyler... Bilmiyoruz niye istifa ettirdiler? Geçen gün bu zat demiş ki, ‘Efendim biz yaptık şimdi sıra CHP’ye geldi. CHP de istifa ettirsin.’ Niye istifa ettireceğiz? Hangi gerekçeyle istifa ettireceğiz’ Efendim istifa ettirmezlerse İçişleri Bakanlığı’nı harekete geçireceklermiş. Geçirmezsen adam değilsin. Geçir kardeşim. Bizim belediyelerde günün 24 saatinde müfettiş var zaten, istediğini denetlesin. Çok şükür boğazımızdan aşağı kul hakkı inmedi. Bizde dolar merakı yok zaten. Çok zor şartlarda bizim belediye başkanları görev yapıyor” demişti.

‘Ataşehir bilinçli seçim’

Ataşehir Belediyesi, Belediye Başkanı İlgezdi’nin milletvekili eşi Gamze İlgezdi’nin daireleri ile birlikte Kılıçdaroğlu’nun kızının da bir dairesinin bulunduğu rezidans ile gündeme gelmişti. O dönem havuz medyasında Kılıçdaroğlu’na yönelik karalama kampanyası yürütülmüştü. CHP’de tüm bu nedenlerden dolayı İçişleri Bakanlığı’nın Ataşehir’i bilinçli olarak seçtiğini belirtiliyor. Zamanında olayın araştırıldığı ancak herhangi bir şey çıkmadığının konuşulduğu CHP’de görevden almanın hukuki değil siyasi bir operasyon olduğu ve hedefte Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu yorumları yapılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon