HDP'ye 'Syriza' reddi
HDP İzmir İl örgütünün 7 Haziran seçim mitinginde Syriza Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous'un konuşma yapmasına ilişkin davaya devam edildi. Mahkeme, HDP avukatlarının 'anayasaya aykırılık' iddiasını reddetti.
HDP İzmir İl örgütü tarafından, geçen 7 Haziran'daki genel seçimler öncesi düzenlenen ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da katıldığı mitingde, Yunanistan'ın iktidar partisi Syriza'nın Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous 'a Valiliğe bildirilmeden konuşma yaptırıldığı gerekçesiyle, 7 HDP'li yönetici hakkında 3 yıla kadar hapis istemiyle açılan davaya devam edildi. HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ve il yöneticileri ile avukatların katıldığı duruşma, karar için 14 Nisan'a ertelendi.
İzmir 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ikinci duruşmasına, haklarında 3 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur ve il yöneticileri ve avukatları katıldı. Duruşmada, sanık avukatları Arif Ali Cangı ve Eylem Yıldız, bir yabancı konuğun, siyasi partinin düzenlediği açık hava toplantısında konuşması ve halkı selamlamasının sınırlandırılmasının doğru olmadığını, suçlamalara ilişkin maddelerin anayasaya aykırı olduğunu savundu. Hakim Abdulkadir Certel, sanık avukatlarının anayasaya aykırılık iddiasının ciddi görülmediğini belirterek, reddine karar verdi.
İfade veren sanık HDP İzmir Eş Başkanı Cavit Uğur, tertip komitesi olarak toplantı için İl Emniyet Müdürlüğü'ne başvurduklarını, istenen belgeleri ibraz ettiklerini söyledi. Uğur, Syriza'dan da bir konuk göndermelerini istediklerini, son güne kadar kimin geleceği konusunda bir isim verilmediğini, hatta Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras 'ın geleceğinin söylendiğini, birkaç kez kolluk güçleriyle toplantının nasıl yapılacağı konusunda görüşmeler yaptıklarını, mitingten bir gün önce görüştükleri emniyet amirlerinin kendilerine herhangi bir uyarıda bulunmadıklarını söyledi. HDP İzmir Eş Başkanı Cavit Uğur, mitingte Syriza Genel Başkan Yardımcısı Bournous'un Yunanca bir konuşma yaptığını, tercüman aracılığıyla Türkçe'ye çevrilen bu konuşmada iki ülke arasındaki dostluk ve barıştan söz edildiğini, kayıtların Emniyet'te bulunduğunu aktardı. Uğur, hükümet komiserinin de izlediğini yabancı konuğun konuşmasına ilişkin anons yapıldığında, herhangi bir uyarıda bulunmadığını ifade etti. Cavit Uğur hakimin, "Ceza verilmesi halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını isteyip istemediğini" sorması üzerine, istemediğini söyledi. Diğer sanıklar da benzer yönde savunma yaparak, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediklerini belirtti. Hakim Abdülkadir Certel, sanık avukatlarına, esasa ilişkin savunmalarını hazırlamaları için süre verip, duruşmayı karar için 14 Nisan tarihine erteledi.
En Çok Okunan Haberler
- Naci Görür'den 2 kent için korkutan uyarı
- Art arda üç uçak kazası!
- İntihar notu paylaştı, ölü bulundu!
- Arınç'tan Mehmet Uçum'a çok sert sözler!
- İstanbul'da yeni bir ilçe kuruluyor
- Fatih Erbakan'a 'Erdoğan' tepkisi
- Erdoğan'dan Şanlıurfa'da 'adaylık sözü'
- MHP'li vekil 'Abdullah Öcalan beyefendi' dedi
- Başına 25 milyon dolar ödül koydular
- '1 Milyon Mehmet' hayatını kaybetti