Hayatta kalmak için sahnedeler...

Kadıköy Boa Sahne, zor durumda kalan tiyatrosu için destek projesi başlattı

Yayınlanma: 24.02.2021 - 12:13
Hayatta kalmak için sahnedeler...
Abone Ol google-news

Kadıköy Boa Sahne, hayatta kalma çabasını üretime dönüştürdü. Boa Kısalar başlıklı kısa tiyatro oyunları projesi 24 Şubat’ta “#Heşteg” oyunuyla başladı. Kısalar, “pandemi sürecinde sanatçıların yaşadıkları bu zamanı bir sanat üretimine çevirdikleri, zamanın ruhunda yer alacak olağan dışı bir tiyatro üretimi” olarak tanımlandı. Biletler, www.kadikoyboasahne.com’dan alınabilecek.

Projenin tasarım ekibi oldukça geniş. Projenin tasarımcısı Murat Mahmutyazıcıoğlu, danışmanı Kayhan Berkin, yapımcısı Gökhan Gürün, koordinatörü Cansu Canaslan. Proje sorumlusu Kerim Urun, sahne ve kostüm tasarımcısı Meltem Çakmak, kreatif direktör Alper Kurbaloğlu, ses tasarımcısı Barış Hamarat, ıs¸ık tasarımcısı Osman Onur Can. Oyun ve prova fotogˆrafları Aydan C¸ınar ve projenin sanat yönetmeni Aytekin Atabey. Oyunların İngilizce çevirileri ise Senem Cevher ve Necati Efe Dadak ait.

OYUN TARİHLERİ

Ebru Nihan Celkan’ın yazdığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği ve Cemal Toktaş ile Nergis Öztürk’ün oynadığı “#Heşteg” 24, 25, 26 Şubat ve 8 Mart'ta; Emre Yüksel’in yazdığı, Kayhan Berkin’in yönettiği Erdem Kaynarca ile Melis İşiten’in oynadığı “Her Şeyin Her Şeyle Bir İlgisi Varmış Gibi Geliyor” 27, 28 Şubat ve 1 Mart'ta; Murat Mahmutyazıcıoğlu’nun yazıp yönettiği Görkem Kasal’ın oynadığı Lan! 2, 3, 4 Mart'ta; Meltem Yılmazkaya’nın yazdığı ve Serkan Altıntaş ile oynadığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği “Sarmal” 5, 6, 7 Mart'ta; Alper Kurbaloğlu'nun yazdığı, Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yönettiği, Gökhan Gürün'ün oynadığı "Neme Lazım" ise 9, 10, 11 Mart'ta 21:00'da dijital ortamda seyircisiyle buluşacak.

Çekimleri biten oyunların yanında provaları sürmekte olan oyunlar da şu şekilde; Erdi Işık’ın yazdığı, Kayhan Berkin’in yönettiği, Deniz Çakır’ın oynadığı “REC”. Aytekin Atabey’in yazdığı ve Serdar Orçin ile oynadığı, Emrah Eren’in yönettiği “Rahatlama Merkezi”, Özge Korkmaz’ın yazdığı Burçak Çöllü’nün yönettiği, Ceren Taşçı’nın oynadığı “Yoğurt Çorbası”; Aslı Ceren Bozatlı’nın yazdığı, Kayhan Berkin’in yönettiği “Zürafalar Yüzemez”. Günay Ertekin’in yazdığı, Bilge Emin’in yönettiği, Aslı Altaylar ve Yunus Emre Yıldırımer’in oynadığı “Yüzüklerimizden Kalan Son Kuruşumuzla”, Zeynep Kaçar’ın yazdığı, Senem Cevher’in yönettiği “Filiz” hazırlık aşamasında olan oyunlardır.

Sanat Yönetmeni Aytekin Atabey projeyle ilgili şöyle konuştu: “Bu süreçte iyi ki dediğimiz çok şey var... Tüm olumsuzluklara ve zor şartlara rağmen bir arada üreterek ve zamanın ruhunda böyle eserler bırakarak seyircimizin desteği ile var olmanın, ‘ayakta kalmanın’ projesidir Boa Kısalar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler