'Has.tir'den Hoşgeldin Başbakanım'a

KCK Operasyonları sonrasında AKP hükümeti hakkında sert açıklamalarda bulunan Osman Baydemir bugün Başbakan Erdoğan'ı elele tutuşarak karşıladı.

'Has.tir'den Hoşgeldin Başbakanım'a
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.11.2013 - 13:37

'Has...tir'den Hoşgeldiniz Başbakanım'a- VİDEO

Başbakan Erdoğan, bugün Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşmek için Diyarbakır'a gitti. 

Erdoğan'ı Diyarbakır'a gelişinde Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir karşıladı.Erdoğan 10 yıldır ziyaret etmediği Diyarbakır Belediye'sine ilk kez ziyarette bulundu. Daha önce KCK operasyonlarında Hükümet ve Başbakan Erdoğan aleyhinde sert, hatta küfüre varan açıklamalarıyla dikket çeken Baydemir, bu kez Başbakan Erdoğan'a "Hoşgeldiniz Sayın Başbakan'ım" diye seslendi.

BAYDEMİR DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?

2009 yılında KCK Operasyonuna Tepki Gösteren Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Meşe Ağacının Hangi Dalı Nerenize Battı Sayın Hükümet" demişti. Tasfiye Sürecinin Bu Şekilde Devam Etmesi Halinde Hükümetin El Uzatılacak Tek Bir İnsanı Bulamayacağını Savundu.

Baydemir, hükümete ve devlet aklına bir mesajı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Bizi şahin ve güvercin diye ayırmayın. Ha siktir, ha siktir diyorum. Kendi değerlerine ihanet eden tek bir Kürt politikacısını bulamayacaksınız. Kendi değerlerimize ihanet etmeyeceğiz. Şeyh Sait ihanete uğradı, Seyyit Rıza ihanete uğradı. Ama ondan sonrakiler ihanete uğramayacak."

Bu konuşmanın ardından, Barış ve Demokrasi Partisi önünde toplanan partililer, "Amed seninle gurur duyuyor." sloganlarıyla Baydemir'e destek vermişti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN 50 BİN LİRALIK DAVA AÇMIŞTI

Osman Baydemir'in, "Meşe ağacının dalı nerenize battı sayın hükümet? Bizi şahin ve güvercin diye ayırmayın. Hass...tir diyorum. Hass...tir" şeklindeki sözleri, kişilik haklarına "ağır saldırı" sayıldı. 

Erdoğan'ın, Baydemir aleyhine Ankara 10. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açtığı 50 bin TL'lik tazminat davası, Baydemir'in 30 bin TL ödemesi yönünde sonuçlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler