Halkbank, banka satın aldı

Halkbank, Cacanska Banka AD'nin yüzde 76,76'lık payı için hisse alım sözleşmesi imzalandığını duyurdu.

Halkbank, banka satın aldı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 20.03.2015 - 16:34

Halkbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, müzakereler sonucunda Sırbistan'da bankacılık faaliyetinde bulunan Cacanska Banka AD'nin satışa sunulan yüzde 76,76'lık hissesinin alımıyla ilgili sözleşme imzalandığı kaydedildi.

Halkbank'ın hisseler için toplam 10 milyon 100 bin avroyu nakit ödeyeceği bildirildi.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Cacanska Banka AD'nin satın alınmasının Sırbistan'daki Türk yatırımlarının artmasına ve piyasanın büyümesine katkıda bulunacağını belirtti.

Halkbank'tan yapılan açıklamada, Halkbank'ın Sırbistan'da bankacılık faaliyetinde bulunan Cacanska Bank'ın yüzde 76,76'sının satın alınması ile ilgili olarak hisse alım sözleşmesi imzalandığı belirtildi.

Sırbistan'ın belirli bölgelerinde şubeleri bulunan Cacanska Bank'ın 11 kentte 23 şube ve toplam 390 personelle faaliyet gösterdiği belirtilen açıklamada, "Hisselerinin Halkbank'a devredilmesiyle birlikte bir reorganizasyon sürecine girecek olan bankanın başta Belgrad olmak üzere ülke genelindeki şube ağının genişletilmesi hedefleniyor" denildi.

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, satın alım kararının Halkbank'ın bölgesel büyüme stratejisi çerçevesinde atılan bir adım olduğuna dikkati çekerek, satın almanın Sırbistan'daki Türk yatırımlarının artmasına ve piyasanın büyümesine katkıda bulunacağını aktardı.

Halkbank olarak Türkiye ile Sırbistan arasında bir köprü görevi üstlenmeyi hedeflediklerini dile getiren Taşkesenlioğlu, şunları kaydetti: "Bu sayede Sırbistan ekonomisine katkıda bulunacak, reel sektöre verdiğimiz desteği Sırbistan'da da sürdüreceğiz. Ayrıca bireysel bankacılık alanında da farklı segmentlere farklı ürün çözümleri sunmayı planlıyoruz. Böylece Halkbank markasını ve hizmet anlayışımızı Sırbistan'a taşıyarak müşteri sayısını artırmayı hedefliyoruz. Cacanska Bank'nın bankamızın karlılığına ve büyüme hedeflerine de katkıda bulunacağına inanıyoruz. Faaliyetlerini yüksek müşteri memnuniyeti hedefiyle sürdüren Halkbank, devrin tamamlanmasıyla birlikte reorganizasyon sürecinden geçecek Cacanska Bank'ın da bankacılık hizmetlerinin önemini vurgulayan ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutan bir kimlik kazanmasını hedefliyor. Her alanda müşterimizin ihtiyaç duydukları desteği sağlayarak bankamızın Cacanska Bank'ı satın almasının hizmet kalitesinde yarattığı farkın hissedilmesini sağlayacağız."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon