'Haddini bil Tayyip'

Başbakan Erdoğan’ın sözlerine karşı kızlı-erkekli yürüdüler.

'Haddini bil Tayyip'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 09.11.2013 - 22:10

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Kızlı-erkekli aynı evlerde kalıyorlar” sözleri üzerine Fikir Kulüpleri Federasyonu’nun çağrısıyla Kadıköy’de toplanan binlerce kişi “kızlı-erkekli” yürüyüş yaptı. “Haddini bil Tayyip” sloganlarının atıldığı eyleme öğrencilerin anne ve babaları da katılarak destek verdi.

Altıyol üzerindeki boğa heykeli çevresinde toplanan binlerce kişi, “Her yer kızlı, her yer erkekli” ve “Gençlik gelecek, Tayyip gidecek” sloganları atarak Yoğurtçu Parkı’na yürüdü. Burada Hürriyet Bandosu Gezi eylemleri sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz için bestelediği marşı çaldı.

Harem selamlık lise kantini

Eylemde Hakan Vreskala, Peyk ve Ozbi gibi sanatçı ve gruplar sahne aldı. Fikir Kulüpleri Federasyonu adına yapılan açıklamada “AKP hükümetinin gerici zihniyetine ve basılan evlere tepki olarak burada gücümüzü göstermek için toplandık” denildi. Eylemde konuşan liseli bir öğrenci ise, okuduğu lisenin kantininde alışverişin kız-erkek ayrımı ile yapıldığını belirterek, “Kızlar ayrı bir bölümden alışveriş yapıyor. AKP’nin hukuksuz uygulamaları artık liselere kadar indi” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon