Gürer Aykal için çaldılar

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Belediyesi Devlet Sanatçısı Prof. Gürer Aykal’a “Saygı Gecesi” düzenleyerek 20 Ocak Pazartesi akşamı bir ilki gerçekleştirdi. Gecede sanatçılar Aykal’ın çok değer verdiği hocaları Ahmet Adnan Saygun ve Ulvi Cemal Erkin’in eserlerini seslendirdiler.

Gürer Aykal için çaldılar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 23.01.2014 - 23:45

Sanatçının yaşam öyküsü ve sanat anlayışını özetleyen film gösterisi ve belediye sanat komitesi adına Mesut İktu’nun açıklamasıyla başlayan gecede Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk; “Çok sesli müziğin tanıtılıp yaygınlaştırılmasında en önemli referansların başında gelen, ülkemizi yücelten Gürer Aykal’a teşekkür ediyoruz.” diyerek plaket sundu. Aykal ise,“Hakkımda pekçok dinlediniz daha fazla bir şey söylemek istemiyor, herkese çok  teşekkür ediyorum” diyerek salonda gördüğü meslektaşı öğrencilerine seslendi; “Çok çalışmak lazım gençler, hele bu ülkede iki misli çalışmak lazım.”
“Saygı Gecesi”nde Aykal’ın Onursal Başkanı olduğu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası(BİFO) sanatçılarından kurmuş olduğu baş kemanda Pelin Halkacı Akın’ın oturduğu İstanbul Sinfonietta Orkestrası, U.C.Erkin’in “Sinfonietta” eserini seslendirdi. A.A. Saygun’un Demet eserini ise, piyanist İris Şentürker eşliğinde Pelin Halkacı Akın çaldı. Ünlü piyanist Gülsin Onay’da Gürer Aykal’ı, Chopin ve hocası Saygun’dan iki eserle selamladı.  Geceye Gürer Aykal tarafından ilk ilçe belediye orkestrası olan İzmir Karşıyaka Filarmoni Orkestrası’nın Aralık 2011’de kurulmasını sağlayan Karşıya Belediye Başkanı Cevat Durak da katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler