Günde en çok bir su bardağı kiraz
İçinde Antosiyanin maddesini barındıran yaz meyvesi kirazın kalp, mide, böbrek ve karaciğer sağlığını korur, kanserle felç riskini azaltır, saç ve cildi güzelleştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Vedat Göral "Tüketimde aşırıya kaçmayın” ikazında bulundu.
Günde 150 gram yani bir su bardağını dolduracak miktarda, kiraz tüketilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Göral “Fazlası içeriğindeki şeker miktarına bağlı olarak kilo alımı, karaciğer yağlanması ve insülin direncine sebep olabilir. Mevsimi başladığında her gün bir su bardağı kiraz tüketen kişi günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 18'ini, potasyumun yüzde 10'unu, bakırın yüzde 5'ini, manganezin yüzde 5'ini karşılar” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Zahide Yetiş canlı yayında cinsel ilişki videosu izletti
- Suriye'den Türkiye'ye görülmemiş gümrük vergisi!
- CHP, belediye operasyonlarına karşı kartını çekti
- 'Madem hedefiniz benim...'
- Peynirde ‘mantar ilacı’ tespit edildi!
- Evde boğazları kesilmiş halde bulundular!
- Teğmenler için karara 1 gün kala yeni gelişme
- Özlem Gürses'ten 'Bahçeli' itirafı
- Galatasaray'da bir dönem sona eriyor!
- Kürsüde Kürşad Yılmaz'a sert yanıt!