Gülen cemaatinden siyasi parti açıklaması

Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’ndan yapılan açıklamada, 'cemaatinin parti kuracağı' iddiası yalanlandı.

Yayınlanma: 13.11.2013 - 11:17
Abone Ol google-news

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan yapılan açıklamada, "cemaatinin parti kuracağı" yönündeki bazı haber ve söylentiler hatırlatılarak bu iddialara yanıt verildi.

“Bu sığ ve gerçeklikten uzak iddialar, Türkiye ’de siyaseti; gayesi insanlığa hizmet olan Câmia`yı anlamak için gerekli asgari sosyal dinamikleri okuyamamanın bir neticesidir” denen açıklamada, parti kurmak gibi bir gündem olmadığı ve ileride de olmayacağı kesin bir dille belirtildi.

Açıklamada, “Câmia’nın siyasetle olan ilişkisi konusunda bazı noktalara dikkat çekmekte fayda görüyoruz” denilerek bu ‘noktalar’ 3 madde halinde sıralandı. Burada, “Câmia, kendisine gönül veren insanların siyasetle münasebetlerini, değerler ve ilkeler üzerinden tanımlamasını tavsiye eder” denildi ve o değer ve ilkeler şöyle sıralandı: İnsan hakları, demokrasi, şeffaf ve adil yönetim, çoğulculuk, hukukun üstünlüğü, inanç ve ifade özgürlüğü.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler