Gül'e tepki çok büyük: Alo Çankaya!

İnternette sansür yasasını onaylayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e tepki yağıyor.

Gül'e tepki çok büyük: Alo Çankaya!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 19.02.2014 - 19:50

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP'nin 'internette sansür' yasasını dün onayladı. Tüm Türkiye'nin yakından takip ettiği sansür yasasının onaylanmasının ardından Gül'e tepki çığ gibi büyüdü.

Gül'e ilk tepki, yasayı imzaladığını açıkladığı Twitter'dan geldi. Twitter'da binlerce kişi "#unflolowabdullahgul" kampanyası altında tepkilerini dile getirdi. Abdullah Gül, yasayı onaylamasının ardından geçen sürede binlerce takipçi kaybetti.

İLK SANSÜR: YASA GEÇTİ, O SİTE SANSÜRLENDİ!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise yaptığı açıklamada, Abdullah Gül'ün sansür yasasında 'kusurların' olduğunu ifade ettiğini hatırlatarak yasayı bu şekliyle onaylamasının anayasaya aykırı olduğunu dile getirdi.

İNCE: ALO ÇANKAYA!

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Alo Fatih' olayına gönderme yaparak 'Alo Çankaya' benzetmesini yaptı. İnce, Alo Fatih hattını internet için kuracak yasayı onayladığını, internet üzerinden duyuran Cumhurbaşkanı! Onayla biz yeni yasayla düzelteceğiz ki o bir özgürlük düzenlemesi değil diyecekler, onaylayacaksın! Bu nasıl devlet adamlığı" ifadelerini kullandı.

WSJ: GÜL SİYASİ HESAPLAR YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün internette sansür yasasını onaylaması yurt dışında da ses getirdi. Gül'ün kararı beklenmekle birlikte "bir eleştiri fırtınası" tetiklediğine dikkat çeken Wall Street Journal, Gül'ün "taktik siyasi bir hesap yaptığını, bunun da muhtemelen kendi siyasi geleceğini belirleyeceği" görüşlerini yansıttı. Onay, yaygın biçimde beklenmiş olsa da Cumhurbaşkanı'nın kararının internette "eleştiri fırtınası" tetiklediğini belirten gazete, "Türkler, Cumhurbaşkanının Twitter'dan ayrılma kampanyasını lanse ederek birbirine "sansürcüyü sansürle' çağrısında bulundular" dedikten sonra şöyle devam ediyor:

"KENDİ SİYASİ GELECEĞİNİ BELİRLEDİ"

"Analistler, görev süresi bu yıl sona erdirdiğinde görevini sürdürmek veya belki Sayın Erdoğan ile görev değiştirme arzusunu pek saklamayan Sayın Gül'ün yasayı değiştirip iktidar partisinin desteğini korumak amacıyla taktik siyasi bir hesap yaptığını, bunun da muhtemelen kendi siyasi geleceğini belirleyeceğini söylüyorlar."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon