Good4Trust

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar

Yayınlanma: 03.02.2017 - 14:58
Abone Ol google-news

Sabancı Vakfı’nın toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini” anlattığı “Fark Yaratanlar” programının sekizinci sezonunun sekizinci Fark Yaratan’ı, daha yaşanabilir bir dünya için iyilik ekseninde ekolojik hayatı teşvik eden Good4Trust sosyal girişimi oldu.
 
  Good4Trust, Uygar Özesmi ve arkadaşları tarafından iki yıl önce, iyiliği ve güveni felsefe haline getirmiş adil, etik ticareti teşvik eden bir online bir platform olarak kuruldu. Sistem iki ana bileşen üzerinden işliyor. Birincisi üretici. Adil ve doğaya dost üretim yapan kişilere verilen isim. İkinci bileşen ise türetici. Aldığı ürünün nereden geldiğini inceleyen, kullandığı ürünün çevreye zarar verip vermediği takip eden, yerli ürünler kullanmaya çalışan kişilere türetici deniyor.Üretici ve türeticiler Good4Trust sitesindeki çarşı bölümünde buluşuyor ve daha adil ve daha yaşanabilir dünya için alışveriş yapıyor.
 
   Girişimin kurucusu Uygar Özesmi Good4Trust’ı şu şekilde tanımlıyor. “Good4trust  iyiliğe güven demek. Çünkü dünya büyük bir güven bunalımı içerisinde ve biz iyilikleri paylaşarak iyilikleri çoğaltabiliriz. İyi insanlarla güven duyduğumuz bir ortamı, güvenli bir ortamı yaratma şansına sahibiz.”
 
  Good4Trust sosyal girişiminde ayrıca iyiliklerin paylaşıldığı bir bölüm de bulunuyor. Platformda gün içinde doğaya, insanlara, hayvanlara yaptığınız bir iyiliği paylaşarak insanları iyilik yapmaya teşvik edebiliyorsunuz. Good4Trust girişimi insanlara adil ekonomi ile iyilik kavramını birleştirerek daha mutlu ve daha iyi bir yaşamın perdelerini aralıyor.
 
  Bugün Good4Trust girişimi aracılığı ile türetici topluma, doğayla dost yüzlerce farklı ürün ulaştırılıyor. Organik sabunlardan giysilere, toprak seramik saksılardan kül suyuna kadar birçok ürün çevreye duyarlı vatandaşların kullanımına sunuluyor. Baştürk ailesi de Good4Trust üreticilerinden biri. Baştürk çifti çocukları doğduktan sonra daha sağlıklı bir yaşam için organik deterjan arayışına girmiş. Sonrasında istediklerini bulamadıkları için kendileri üretmeye başlamış ve ekmek fırınlarından odun külü toplayıp, sıvı deterjan yapmaya başlamışlar.
 
  Uygar Özesmi önderliğindeki Good4Trust  sivil toplum alanında yeni bir ekonomik modelin temelini attı. İnsanların daha sağlıklı ve bilinçli yaşamaları için yeni bir alan açtı. Doğayla uyumlu, iyilik ekseninde bir kültürün yaratılmasına katkı sağladı. Hem ekolojik ürün üretenlerin, hem de adil ve doğayla dost üreticileri destekleyenlerin hayatlarında nesiller boyu unutulmayacak kocaman bir fark yarattı.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=c2n7eBSywts  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler