Gökçek, Erdoğan'dan özür diledi

Gülen cemaatine yüklenen Gökçek, "insanlara bazı suçlamalar yükleniyor ve hapse giriveriyorlar. Açıkçası, bu dershanelerle ilgili olaylar ortaya çıkana kadar, ben bunların hiçbirini düşünmüyordum" dedi.

Gökçek, Erdoğan'dan özür diledi
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 14.04.2014 - 08:38


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gezi sürecinin aksine 17 Aralık'ta sessiz kaldığı eleştirileriyle ilgili olarak, 'Başbakanımızı yalnız bıraktık. Kendisinden özür diliyorum' dedi.

Sabah gazetesine konuşan Gökçek, Gülen cemaatiyle ilgili olarak, "insanlar paralel yapıdan korkuyorlar. Çünkü paralel yapının söylediklerini yapmayan insanların, poliste tutulan zabıtlar ve yargıda alınan kararlarla çok kısa sürede mahkûm edilerek hapse atıldığını görüyoruz. Acımazsız davrandıkları çok net olarak ortada. İnsanlar "Acaba bu polisler bize de böyle şeyler yaparlar mı" diye çok büyük endişe duyuyor" dedi.

Gökçek, "Asker korkusuyla paralel yapı korkusunu kıyaslıyorsunuz. İkisini eşdeğer mi görüyorsunuz?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Paralel yapıyı daha tehlikeli görüyorum. Asker bağırır çağırırdı ama kolundan tutup içeri atmazdı. Ancak darbelerde insanlar hapse atılırdı. Şimdi darbe olmadan, insanlara bazı suçlamalar yükleniyor ve hapse giriveriyorlar. Açıkçası, bu dershanelerle ilgili olaylar ortaya çıkana kadar, ben bunların hiçbirini düşünmüyordum. 17 Aralık olayı bizim gözümüzü açtı. O güne kadar bu arkadaşların kesinlikle yanlış yapacağını düşünmüyordum. Mesela Gezi'de böyle bir şey düşünmedim. Belki ileride daha rahat değerlendirebilirim. Bilmediğin, görmediğin bir olayda insanları suçlarsan bunun Allah katında büyük vebali var."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler