Gezi’ye darbe davası hazırlığı

Efkan Bolaç, "Darbeye teşebbüsle ilgili , gizlilik kararı olan bir soruşturma var. Yakında cadı avı başlayabilir" dedi.

Gezi’ye darbe davası hazırlığı
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 16.12.2013 - 11:30

Taraf’tan Hayko Bağdat’ın haberine göre; Gezi Parkı olaylarıyla ilgili 610 kişiyi kapsayan iddianame hazırlandığını belirten avukat Efkan Bolaç, üzerinde gizlilik kararı bulunan “darbe teşebbüsü” soruşturmasının, İstanbul genelinde 15 -20 kişiyi içerdiğini söyledi.

AVUKATLAR HEDEFTE

İstanbul’da 73 avukat hakkında da gizlilik kararı verilen bir soruşturma olduğunu belirten Bolaç, ” “darbe teşebbüsüyle ilgili Ergenekonvari bir dava ile karşı karşıya kalma ihtimali yüksek. Bir cadı avı bekliyorum. Bu cadı avını kimlere yöneltecekler onu bilmiyorum ama bir itibarsızlaştırma süreci olacağa benziyor” dedi.

Bir sivil darbe nasıl yapar?

Türk Dil Kurumu’nda zaten darbe için tanımlama değişmişti. “Hükümeti demokratik yollardan yıkmaya veya istifaya zorlama” diyor. Böyle bir şeyin darbe olarak anlatılması mümkün mü? Ankara’daki olaylarda polis sorguda insanlara”Yaptığınız işlemin anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bir teşebbüs olduğunun farkında mısınız?” diye soru soruyor. Yani hükümete yönelik darbe teşebbüsü içerisindesiniz diyor. Ondan sonra onu devam ettirmediler am zannedersem özelleştirmeye çalışıyorlar. Belli kişilerin üzerinde tutmaya çalışıyorlar. Darbe suçlamasıyla ilgili dosyada avukatlarla ilgili bir kısım var gibi görünüyor. Ben de o dosyanın içinde var olduğumu düşünüyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler