Gezi davası... 17 polis hakkında ön inceleme talebi

Gezi Parkı’nda yaralananlara yardım ederken ayağından gaz fişeğiyle vurulan Aydın Aydoğan’ın yaralanmasına neden olan polisler hakkında ön inceleme talep edildi.

Yayınlanma: 16.12.2015 - 22:24
Abone Ol google-news

İstanbul Valiliği izin verirse tüfeği kullanan ancak kimliği tespit edilemeyen memur dahil, 17 polis hakkında “zor kullanma yetkisini aştıkları” gerekçesiyle soruşturma yapılacak. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, İstanbul Valiliği’ne Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli 16 polisin ismini verdi.

Gaz bombası ve tüfeği kullanan görevlinin ise ismi tespit edilemedi. Savcılık, valilikten ön inceleme talep etti. Polisler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı ise valiliğin incelemesinin ardından netlik kazanacak. Aydoğan, 11 Haziran 2013 tarihinde, Elmadağ’daki işine giderken, gaz kapsülü ile sol ayağından yaralanmıştı.

Aydoğan, bir ay hastanede yatmış aylarca işsiz kalmıştı. Aydoğan’ın, İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı 101 bin TL’lik tazminat davası ise reddedilmişti. Aydoğan’ın avukatları karara itiraz etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler