Gereksiz kelepçeye üç ay hapis

Kadın hakim affetmedi. Gereksiz kelepçeye 3 ay hapis.

Gereksiz kelepçeye üç ay hapis
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 12.04.2014 - 10:56

İstanbul'da 3 polis memurunun 3'er ay hapis cezası almalarına neden olan olay 2009'da Kartal'da yaşandı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü C Bölgesi Güven Tim'inde çalışan polis memurları Mehmet Z., Volkan T. ve Ufuk K., mesai bitimine kısa süre kala uyuşturucu madde kullanıldığı ihbarı üzerine Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Konut Sokak'a gitti. Sokakta bulunan çeşmeden bidona su dolduran 30 yaşındaki Recep Güleşen'in yanına giden 3 polis memuru, önce üst araması yaptı. Daha sonra da Güleşen'in park halindeki otomobilini aradılar.

'İŞLEM YAPMADILAR'
Habertürk'ün haberine göre, polisler araçta bıçak bulduklarını belirterek Güleşen'i kelepçelediler. Suçsuz olduğunu söyleyen ve kelepçeye tepki gösteren Güleşen'e, olayı gören vatandaşlar da destek verdi. Bunun üzerine polisler işlem yapmadan olay yerinden ayrıldı.
Olayın ardından Recep Güleşen, suçsuz yere kendisine kelep takıldığını ve aracında ruhsat içinde bulunan 2 bin lirasının kaybolduğunu öne sürerek, polislerden şikayetçi oldu. Güleşen, araçta bulunduğu iddia edilen bıçakla ilgili de işlem yapılmadığını kaydetti.
Savcılık, yaşları 22 ile 29 arasında değişen 3 polis hakkında, "görevlerini kötüye kullanmak" suçundan dava açtı.

Anadolu 23. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davada ifade veren Recep Güleşen, "Polislerden biri gelerek, 'Ot var mı?' diye sordu. "Ne otu kardeşim' diye terslediğim için diğer polis tarafından yere itildim. Bunun üzerine aracımı aradılar. İçinde bıçak bulduklarını söylediler ama bıçak yoktu. Bana kelepçe vurdular" dedi. Polisler ise şüphelinin hastalandığını, bıçağı olay yerinde düşürüp, Güleşen'i hastaneye götürdüklerini anlattı. Mahkeme, bunun üzerine beraat kararı verdi.

'ŞÜPHEYLE OLMAZ'
Ancak Yargıtay beraat kararını bozdu. Anadolu 23. Sulh Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davanın duruşmasına polis memurlarından Ufuk K. katıldı. Polis memuru, hakimin "Hangi suçlamayla kelepçe taktınız" sorusuna, "Şüphe vardı" yanıtını verdi.
Bunun üzerine hakim, "Madem ortada suç yok ne diye kelepçe taktınız. Şüpheyle olmaz. Somut deliliniz olması lazımdı. Bulduğunuzu söylediğiniz bıçakla ilgili tutanak da yok, bıçak da yok" diyerek, 3 polise "görevi kötüye kullanmak" suçundan 3'er ay hapis cezası verdi.
Cezayı iyi hal indirimiyle 2 ay 15 güne indiren mahkeme, 5 yıl süreyle erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon