Genelkurmay'dan yıllar sonra adım

Genelkurmay Başkanlığı, Balyoz ve Ergenekon gibi TSK mensuplarının yargılandığı davalar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Genelkurmay'dan yıllar sonra adım
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 02.01.2014 - 16:44

Genelkurmay Başbakanlığı, Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan’ın “Milli orduya kumpas kuruldu” sözlerinin ardından Balyoz ve Ergenekon gibi, TSK mensuplarının yargılandığı davalar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda, “TSK’nin muvazzaf ve emekli personelinin  yargılandığı davalarda “TSK’yi hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği, davalarda görev yapan adli kolluk, savcı ve hâkimlerin yargılamada savunmanın görüşlerini dikkate almadığı, suç delillerini manipüle ettiği” gibi suçlamalar yer aldı. Balyoz avukatlarından Haluk Pekşen, Genelkurmay Başkanlığı’ndan dün kendilerini aradıklarını ve bundan sonraki sürecin başsavcılıkça yürütüleceği bilgisini verdiğini söyledi. Avukat Haluk Pekşen, geçen hafta Yalçın Akdoğan’ın “Milli orduya kumpas kuruldu” sözleri nedeniyle, Balyoz sanıkları adına Genelkurmay Başkanlığı’na dilekçe vermiş ve bu konuda suç duyurusunda
bulunulmasını istemişti. Pekşen’in verdiği bilgiye göre, Genelkurmay’ın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, Balyoz ve Ergenekon gibi TSK’nin muvazzaf ve emekli personelinin yargılandığı davalarda “TSK’yi hedef alacak şekilde suç delilleri üretildiği, davalarda görev yapan adli kolluk, savcı ve hâkimlerin yargılamada savunmanın görüşlerini dikkate almadığı, suç delillerini manipüle ettiği ve mahkeme heyetinin adil yargılamayı olumsuz etkilediği ‘silahların eşitliği ilkesi’nin yok sayıldığı” gibi suçlamalar yer alıyor.

YALÇIN AKDOĞAN: CEMAAT ORDUYA KUMPAS KURDU!

İLKER BAŞBUĞ'DAN KUMPAS BAŞVURUSU

Genelkurmay: Şikâyetçiyiz

Avukat Haluk Pekşen, dilekçesiyle ilgili olarak dün Genelkurmay Başkanlığı’ndan kendisinin arandığını belirterek “Bizim başvurumuzla ilgili bugün (dün) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundukları bilgisini paylaştılar” dedi. Genelkurmay Başkanlığı’nın başvurusunun içeriğinin kendi dilekçeleriyle aynı olup olmadığı sorusuna ise Pekşen, “Bize ‘Sizin dilekçenizin içeriğini de karşılayacak şekilde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk. Gerekli işlemler bundan sonra başsavcılıkça yürütülecek’denildi” karşılığını verdi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler