Gençlik için buradayız

İBB Başkanı İmamoğlu’nun Kanal İstanbul projesine itiraz çağrısının ardından yurttaşlar, dün de çevre ve şehircilik müdürlüklerine akın etti. Binlerce kişi başta İstanbul olmak üzere çok sayıda kentte dilekçe verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de “itiraz” etti. Dilekçe veren Soyer, “Vatandaşlık görevi” dedi.

Yayınlanma: 31.12.2019 - 02:00
Gençlik için buradayız
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbullulara Kanal İstanbul projesine itiraz çağrısının ardından yurttaşlar dün de soğuk ve yağışlı havaya aldırış etmeden Beşiktaş’taki İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde metrelerce kuyruk oluşturdu. Dilekçesini vermek için saatlerce sırada bekleyen 75 yaşındaki Aysel Yavuççoban, “Torunlarımın geleceği için bekliyorum. Dilekçeyi verene kadar buradan ayrılmayacağım” derken, Sultan Altıncevahir ise “Bu kadar insan var ama gençler azınlıkta. Biz gençlik için buradayız. Gençler kafelerde oturmasın kimseden de korkmasınlar” dedi. 

‘RANTA KURBAN GİTMESİN’

Dilekçe sırasında bekleyen 77 yaşındaki Gürbüz Eğridere, Bahçeşehir’de oturduğunu belirterek İstanbul’un ranta kurban gitmesini istemediğini söyledi. Eğridere, “Marmara’nın ölü deniz haline gelmesini istemiyoruz. Ya İstanbul, ya Kanal” diye konuştu.

İTİRAZ İÇİN KARS’TAN GELDİ 

Kanal İstanbul’a itiraz için Kars’tan gelen Kinyas Aküzüm de “72 yaşındayım bu soğuk havada bekliyorum. Biz açlığa razıyız ama Kanal İsranbul’a razı değiliz” dedi. Esenyurt’tan gelen Mürtaza Ülker de 50 yıldır İstanbul’da yaşadığını dile getirerek “Biz Cumhuriyet çocuğuyuz. İstanbul’un çoğu yeri rant uğruna kurban edildi. Milleti esaret altına aldılar. Kanal ile beraber İstanbul mahvolacak. Biz kendi geleceğimiz için değil, çocuklarımızın geleceği için mücadele ediyoruz” değerlendirmesini yaptı. 

EĞİTİME, SAĞLIĞA HARCAYIN 

Şişli Kent Konseyi üyeleri de dün Beşiktaş’taki Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü önünde, yurttaşlarla birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Şişli Kent Konseyi Başkanı avukat Şükran Eroğlu, İstanbul’a gereken saygının gösterilmesi gerektiğini belirterek “Kanal İstanbul için kullanılması düşünülen kaynakların herkese en iyi eğitim ve sağlık hizmetlerini sunmaya destek olacak, kadın ve genç istihdamını artıracak, İstanbul’u depreme ve iklim krizine dayanıklı hale getirecek projelere aktarılmasını istiyoruz” dedi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İstanbul Şubeleri, CHP üyeleri ve Yeşiller Sol Partisi’de dilekçe verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon