Genç harekete geçti: Aday olmak istiyor!

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Ağustos 2014'te yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olmak için kolları sıvadı.

Genç harekete geçti: Aday olmak istiyor!
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 31.01.2014 - 09:52

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Ağustos 2014'te yapılacak. Cumhurbaşkanı, kırk yaşını doldurmuş ve yüksek öğrenim yapmış Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri veya bu niteliklere ve milletvekili seçilme yeterliğine sahip Türk vatandaşları arasından, halk tarafından seçilecek.

YÜZDE 10'U GEÇEN SİYASİ PARTİLER ADAY GÖSTEREBİLECEK

Cumhurbaşkanlığına Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri içinden veya Meclis dışından aday gösterilebilmesi yirmi milletvekilinin yazılı teklifi ile mümkün. Ayrıca, en son yapılan milletvekili genel seçimlerinde geçerli oylar toplamı birlikte hesaplandığında yüzde onu geçen siyasî partiler ortak aday gösterebilecek.

Genel oyla yapılacak seçimde, geçerli oyların salt çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak. İlk oylamada bu çoğunluk sağlanamazsa, bu oylamayı izleyen ikinci pazar günü ikinci oylama yapılacak. Bu oylamaya, ilk oylamada en çok oy almış bulunan iki aday katılacak ve geçerli oyların çoğunluğunu alan aday Cumhurbaşkanı seçilmiş olacak.

"HALKTAN BANA BÜYÜK İLGİ VAR"

Genç Cumhurbaşkanlığına aday olmak istediğini belirterek, "50'ye yakın il ve ilçeyi gezdim. Halkta bana büyük bir ilgi var. Halktan oy alacağımı inanıyorum. Bilgimle, kültürümle iyi bir adayım. Aday olmak için 20 milletvekilinin imzası yeterli. Arkadaşlarla konuştum, çoğu vereceğiz diyor. Yerel seçimlerden sonra imzaları toplayacağım" dedi.

"ÖN ÇALIŞMALARI YAPIYORUM"

Vatandaşlardan adaylığına ilişkin büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden Genç, "Aday olmayı düşünüyorum. Ön çalışmaları yapıyorum. İl il geziyorum. Sana oy veririz diyorlar. Bir senedir Türkiye'yi geziyorum. Cumhurbaşkanı adayı olacağımı izah ediyorum" diye konuştu.

"EN FAZLA OYU ALANLARDAN BİRİ OLACAĞIMA İNANIYORUM"

Adayların hiçbirinin birinci turda seçilemeyeceğini iddia eden Genç, "En fazla oy alanlardan biri olacağını inanıyorum. Başbakan aday olursa memnun olurum. Ben onların kirliliklerini ortaya dökerim. İkinci turda Gül ve Erdoğan ile kalırsam ikisini de geçerim" dedi.

"KILIÇDAROĞLU KARŞIMA ÇIKMADI"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile daha önce bu konuyu görüştüğünü belirten Genç, "Aday olmak istediğimi söyledim. Karşı çıkmadı" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon