Gelibolu yarımadasında orman yangını

Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine bağlı Yalova köyünde orman yangını çıktı. Yangına Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale ediyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Şu ana kadar 300 hektara yakın bir alanı kaybetmiş görünüyoruz'' dedi.

Gelibolu yarımadasında orman yangını
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 06.07.2020 - 16:07

Yalova köyü Ilgardere mevkiinde bugün 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüyen yangın, Çanakkale İskele Meydanı başta olmak üzere birçok yerden görüldü. Yoğun dumanların yükseldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangına müdahale amacıyla, 20 helikopter, 107 arasöz ve 400 personelin bölgede çalışmaları sürdürdüğünü söyledi. 

'300 HEKTARA YAKIN BİR ALANI KAYBETTİK'

Bakan Pakdemirli, “Şu ana kadar 300 hektara yakın bir alanı kaybetmiş görünüyoruz. Bu biraz daha artabilir. Önümüzde 1 saat 15 dakikamız daha var. Arkadaşlarımızla birlikte bunu değerlendiriyoruz. Akşam için de belirli hazırlıklarımız var. İHA’lardan bilgi akışları devam ediyor. Gece şartları mutlaka aleyhimize işleyecek ama çalışmaları sürdüreceğiz” dedi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler